Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA pleit voor schrappen precariobelasting

Geplaatst op: 18 februari 2021

Foto: Erik Eenkhoorn

Wat de PvdA betreft hoeven ondernemers ook dit jaar geen precariobelasting te betalen. Dat stelde Astrid Dijkstra donderdagavond in de gemeenteraad voor. Ze vroeg zich ook af of Genemuider Ondernemers Vereniging al heeft gevraagd om dit jaar geen reclamebelasting te heffen. Volgens wethouder Slingerland is die vraag nog niet gekomen.

De gemeente heft sinds kort reclamebelasting voor de winkeliers in Genemuiden. Daarmee organiseert GOV onder meer acties. “Op het moment dat het verzoek komt, gaan we daar over in gesprek”, aldus Slingerland. Volgens burgemeester Bilder staat de deur van het gemeentehuis open voor ondernemers die het moeilijk hebben. “Dan kijken we naar een oplossing voor een specifiek probleem”, aldus Bilder. Slingerland vindt het voorstel van de PvdA ‘sympathiek, maar prematuur’. “De aanslag volgt namelijk pas eind dit jaar. Laten we dan kijken wat we doen. Niemand weet hoe dit jaar eruit gaat zien. We weten niet of winkels in maart of pas veel later weer open kunnen.”

Afgelopen jaar hoefden ondernemers geen precariobelasting te betalen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500