Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Situatie bij Ichthus onder controle na corona-uitbraak

Geplaatst op: 23 februari 2021

De schrik zit er goed bij Ichthus. Op het kindcentrum is sprake van een corona-uitbraak. Toch lijkt de situatie momenteel onder controle, heel groep 8 is getest en vanaf morgen kunnen ook de kinderen uit groep 6 en 7 naar de GGD voor een test.

De situatie waarin het kindcentrum nu zit, begon vorige week dinsdag. Een personeelslid kwam naar voren in een bronnen en contactonderzoek en ook twee kinderen werden vanwege deze contacten huiswaarts gestuurd. Volgens de onderwijsinstelling waren te nauwe contacten tijdens en na de schaatspret mogelijk de boosdoener. De rest van groep 8 hoefde nog niet in quarantaine volgens de Gemeentelijke Gezondheiddienst. “Ondertussen hadden we nauw contact met de GGD, elke stap die we hebben gezet was in goed overleg met hen. Over die samenwerking zijn we echt enorm tevreden”, zegt Eva Stam, directeur van het kindcentrum.

Nadat enkele leerlingen en een docent aan het begin van de week huiswaarts werden gestuurd, bleven de lessen wél doorgaan. Zoals op meerdere scholen het geval is, biedt ook Ichthus onderwijs op niveau aan. In de praktijk komt het dus voor dat kinderen uit verschillende groepen bij elkaar in de les zitten. Een leerling uit groep 7 die al een stuk voorloopt op de lesstof, schuift dan bijvoorbeeld aan bij groep 8. Dan kun je je afvragen of het wel tactisch is geweest om leerlingen van verschillende groepen in hetzelfde lokaal te zetten. Stam: “We hebben dit serieus overwogen, maar ook de PO raad geeft aan dat het werken in cohorten in het primair onderwijs zoals dat tegenwoordig vorm krijgt, niet haalbaar is. Vooral na zo’n periode van thuisonderwijs vinden we het ook heel belangrijk om te hechten aan de kwaliteit van onderwijs op maat.”

De leerling uit groep 8 werd inmiddels positief getest en zo gebeurde het dat de hele groep in quarantaine moest en zich moest laten testen. Dat resulteerde in weer een handjevol achtstegroepers met corona. “Vanwege die interactie tussen leerlingen uit groep 6,7 en 8 werd het erg lastig om contacten te onderscheiden. Daarom gingen de kinderen uit groep 6 en 7 ook in quarantaine. Vanaf morgen kunnen zij zich laten testen, dan is het vijf dagen na de laatste contactmomenten op school”, zegt Eva Stam. De kinderen van groep 1 tot en met 5 hoeven niet in huis te blijven tijdens hun voorjaarsvakantie, die staan namelijk niet of nauwelijks in contact met de bovenbouw.

“Al met al is het heel erg vervelend. Gelukkig heb ik een aanspreekpunt bij de GGD en helpen ze ons erg goed. De komende dagen zullen we ons buigen over de vraag óf en hoe we open kunnen”, besluit Stam.

Gepubliceerd door Robert Jansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van Dijk Containers 500