Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bedientijden bruggen en sluizen aangepast aan gebruikerswensen

Geplaatst op: 24 februari 2021

Handig om te weten voor vaarliefhebbers uit Genemuiden: vanaf 1 april 2021 gelden er nieuwe bedientijden voor alle provinciale bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel. In 2020 deed de provincie onderzoek naar de bedientijden. Hieruit bleek dat de bedientijden in Noordwest Overijssel voor een deel van de gebruikers niet aansloten bij de wensen. Daarom past de provincie deze tijden aan.

De provincie wil graag een gastvrije en goed bereikbare provincie zijn. Een goede bereikbaarheid is daarbij onmisbaar voor bedrijven en scheepvaart. De provinciale bruggen en sluizen zijn opgedeeld in twee regio’s: Noordwest Overijssel, met name gericht op recreatievaart en het Kanaal Almelo – De Haandrik, naast reacreatievaart ook gericht op beroepsvaart.

Uit het onderzoek ‘Uw mening telt’ kwam als één van de meest voorkomende aandachtspunten, de versnipperde bedientijden in Noordwest Overijsel naar voren. Dit wordt als onprettig ervaren door de gebruikers. Daarom worden de bedientijden in het hele gebied aangepast. Dit betekent dat de bedientijden voor sommige objecten wordt verruimd, zo wordt de bedientijd op alle objecten gelijk, en voor andere objecten iets beperkt. De beperking betekent dat overal gelijke pauzetijden voor de brugwachters komen. Hiermee sluiten de bedientijden van de bruggen en sluizen beter aan op de wensen van de gebruikers.

De nieuwe bedientijden van de provinciale bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel worden tijdens het vaarseizoen (1 april tot 1 november): doordeweeks: 08.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 19.00 uur. Zon- en feestdagen: 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 19.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500