Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fraai weer trekt camperaars naar Hanzestad Hasselt

Geplaatst op: 24 februari 2021

Inus en Greetje uit Emmen staan in Hasselt (tekst en foto: Klaas Jansen)

Met het fraaie weer van de afgelopen dagen neemt het aantal ‘camperaars’ toe dat de weg naar de camperparking langs het Zwarte Water weet te vinden.

Jan en Yvonne uit Hengelo (Ov) reageren positief op deze locatie. “Deze plek is echt een pareltje in de regio. De voorzieningen zijn meer dan voldoende en de kunststof strippen bieden een mooie verharde ondergrond voor de campers. We vinden het ook prettig dat er geen receptie is. Hier is het zelfvoorzienend en kun je je eigen gang gaan en geen gedoe met aan- en afmelden. Het aantal bezoekers zal in de loop van het jaar vast groeien, ook al omdat het aantal mensen met een camper behoorlijk toeneemt. “Een minpuntje is dat er nog geen stortplaats voor huisvuil aanwezig is. “Maar hier wordt aan gewerkt zoals op de site van deze camperparking staat vermeld. Wel lijkt ons een aantal plekken wat aan de krappe kant wat betreft leef- en zitruimte. De prijs-kwaliteitverhouding is prima”. Zij hebben de binnenstad van Hasselt verkend. “Een leuk stadje met mooie historische monumenten. De borden op diverse gebouwen gaf ons de nodige informatie. We vertrekken vanmorgen naar Drenthe, maar komen vast eens terug.”

Ook Inus en Greetje uit Emmen ervaren hun verblijf op de camperparking als prettig. “We waren hier al in november vorig jaar, maar toen was de slagboom nog gesloten. Over de ligging en inrichting is goed nagedacht. Het is een prima locatie en de scheepvaart op het Zwarte Water zorgt voor de nodige dynamiek.” Greetje was verrast toen zij de pastorie van de RK-kerk herkende. “Een tijdje geleden zag ik hierover een mooie reportage op televisie in het programma Binnenste Buiten.” Per fiets verkenden zij Hasselt om omgeving. Greetje geeft aan dat op Instagram #zeebraoptjak onder meer hun activiteiten met de camper zijn te volgen. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500