Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kindcentrum Ichthus pakt maandag de draad weer op

Geplaatst op: 26 februari 2021

Kindcentrum Ichthus gaat komende week wél open, maar wel onder andere omstandigheden. Vrijdag heeft de school intern overleg gehad en gesproken met de GGD over de huidige stand van zaken. Ook zijn de ouders via een nieuwsbrief op de hoogte gebracht.

Op het kindcentrum was sprake van een corona-uitbraak. Een personeelslid kwam naar voren in een bronnen en contactonderzoek en ook twee kinderen werden vanwege deze contacten huiswaarts gestuurd. Een leerling uit groep 8 werd positief getest en zo gebeurde het dat de groepen 6, 7 en 8 tijdens de voorjaarsvakantie in quarantaine moesten en een test moesten ondergaan. Dat groep 6 en 7 ook in quarantaine moesten, heeft te maken met de manier van lesgeven. Op veel scholen krijgen kinderen onderwijs op maat waardoor ze les volgen met kinderen uit andere groepen die op het zelfde niveau zitten.

Ook uit de tests bij groep 6 en 7 kwamen enkele besmettingen naar voren. Eva Stam, directeur van het Kindcentrum, laat weten: “Het gaat mij aan het hart dat deze quarantaine in de vakantieweek viel. Er zijn veel besmettingen in heel Genemuiden. Misschien moeten we ons allemaal weer strakker houden aan de coronamaatregelen. Gemakzucht kunnen we op dit punt niet gebruiken.”

Vanaf maandag gaat het Kindcentrum weer open. “Leerlingen die negatief getest zijn, kunnen weer naar school. De kinderen die niet getest zijn, mogen dinsdag weer komen. Dan is het tien dagen na het laatste contactmoment hier op het Ichthus. We hebben ook signalen binnengekregen over ouders die hun kind tijdens de vakantie niet in quarantaine hebben gehouden, helaas zijn hun kinderen maandag niet welkom.”

Dat Ichthus weer open gaat na de vakantie, heeft wel gevolgen voor de manier van lesgeven. In ieder geval de komende vier weken worden lessen klassikaal gegeven, dus onderwijs op niveau met kinderen uit andere groepen zit er nog even niet in. “Wat dat betreft zit je in een spagaat tussen gezondheid en onderwijs. Echter willen we geen risico nemen”, zegt Stam. Tot slot benadrukt ze dat ze blij is met de inzet van haar team: “Deze situatie vraagt veel van alle collega’s, maar ik vind dat ze het fantastisch hebben opgevangen. De komende dagen wordt nog een groep onderwijzers uit voorzorg getest, zodat kindcentrum Ichthus maandag weer open kan.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500