Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Riezebos dankt publieksprijs bovenal aan drive van personeel’

Geplaatst op: 4 maart 2021

Klaas Willem Riezebos in de showroom aan de Nylonstraat.

Riezebos Bouwbedrijf behoort volgens de Nederlandse consument tot de tien beste verbouwers van het land. Directeur Klaas Willem Riezebos schuift de lofprijzingen door richting zijn team. “Zij hebben dit mogelijk gemaakt”, zo stelt hij.

Het Genemuider familiebedrijf heeft een keurige zevende plaats mogen noteren dankzij het eindcijfer 9,47. “Het is een publieksprijs die gebaseerd wordt op reviews van onze klanten. Ze delen hun ervaringen over de samenwerking en daar rolt een beoordeling uit”, legt Riezebos uit. Het is de eerste keer dat het bedrijf in de top 10 staat. Dat maakt het extra bijzonder. “Alle medewerkers konden rekenen op een mooie bos bloemen”, zegt Klaas Willem.

Het bedrijf, dat zich richt op particuliere nieuw- en verbouw, bestaat al bijna 100 jaar. “De oom van mijn vader heeft het in 1925 opgericht. Hij kwam vroeg te overlijden waardoor mijn opa het bedrijf overnam. Vervolgens heb ik het weer overgenomen van mijn vader. De intentie is uiteindelijk dat mijn zoon (33) het bedrijf op den duur weer voortzet”, legt Riezebos uit.

Riezebos Bouw is duidelijk niet het stereotype bouwbedrijf. Dat heeft er ook mede voor gezorgd dat de firma zo hoog geëindigd is, stelt Riezebos. “We onderscheiden ons in de werkwijze en de service. Ik vind het belangrijk dat wij doen wat we beloven en altijd goed luisteren naar de opdrachtgever. We willen zó te werk gaan dat iemand nauwelijks door heeft dat wij er zijn. Je bent tenslotte bij iemand thuis aan het werk en daar moet je zorgvuldig mee omgaan.”

“Dat begint voor ons team al bij de voordeur. We stellen ons netjes voor en doen de schoenen uit. Vervolgens werken we aan één stuk door, we gaan er niet zomaar even drie dagen tussenuit omdat een andere klus voorrang krijgt. Aan het eind van de werkdag ruimen we alles netjes op. En als we bij iemand thuis aan de slag gaan, hoor je geen radio door je huis galmen.”

Het klinkt inderdaad alsof de opdrachtgever nauwelijks doorheeft dat Riezebos bij hen aan het werk is. Toch wil Klaas Willem het onderste uit de kan halen. “Ik heb om tafel gezeten met machineleveranciers omdat ik graag elektrisch gereedschap wilde dat onhoorbaar is. Veel mensen verklaarden mij voor gek, maar het is mogelijk. In sommige fabrieken heb je ook machines die zo’n hoog geluid maken, dat mensen het niet eens kunnen horen. Maar ik ben bang dat ik die technieken in de bouwsector niet meer meemaak”, zegt Riezebos.

Bovenal is de directeur blij met de drive van zijn personeel, de mannen die dagelijks richting Zwolle, Lelystad en Almere rijden. Want dat zijn de steden waar Riezebos veelal klussen verricht. “Ik ben blij dat we gezamenlijk dezelfde idealen onderstrepen. Onze twintig collega’s zoals ze willen dat het bij henzelf thuis ook gebeurt.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500