Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden krijgt ‘shoplichten’ in centrum

Geplaatst op: 5 maart 2021

Consumenten zien vanaf komende week op veel plekken in Zwartewaterland ‘shoplichten’. Deze nieuwe fenomenen staan bij niet-essentiële winkels in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Winkeliers geven op de borden duidelijk aan of nieuwe klanten naar binnen kunnen.

Het initiatief voor de shoplichten komt van de Genemuider Ondernemers Vereniging (GOV). Die zoekt net als alle winkeliers in Nederland naar mogelijkheden om klanten zo optimaal en veilig te bedienen. De shoplichten zorgen daarbij voor veel duidelijkheid bij de winkels. Volgens de GOV bieden de shoplichten voordelen voor consumenten en winkeliers. “Voor klanten is het in een oogopslag duidelijk hoeveel mensen in de winkel aanwezig zijn. Bij groen licht zijn ze welkom, bij rood licht moeten ze even wachten. Dit systeem garandeert een veilige manier van winkelen. Als ondernemer kunnen we op deze manier zoveel mogelijk mensen bedienen”, zegt Bart Knap namens de GOV.

De ondernemersvereniging uit Genemuiden benaderde collega’s in Hasselt en Zwartsluis. Die reageerden positief op het initiatief. Ook zij zochten naar duidelijke communicatiemiddelen die veilig winkelen voor consumenten en ondernemers mogelijk maakt. De drie betrokken winkeliersverenigingen zijn enthousiast over de samenwerking. Die versterkt bovendien de duidelijkheid voor het publiek dat winkelt in Zwartewaterland.

De shoplichten staan vanaf komende week alleen bij niet-essentiële winkels. Voor ondernemers in onder meer de foodsector gelden immers andere regels. Niet-essentiële winkels mogen sinds deze week weer beperkt klanten ontvangen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500