Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA wil geen precario-belasting voor horeca

Geplaatst op: 6 maart 2021

De raadsfractie van de PvdA Zwartewaterland heeft een initiatiefvoorstel bij de gemeenteraad ingediend om dit jaar geen precario-belasting te heffen voor terrassen, reclame lichtbakken, zonneschermen en luifels om op die manier de horeca die in zwaar weer verkeert een helpende hand te bieden.

Ondernemers, horeca en winkeliers hebben het zwaar door alle corona-maatregelen. De PvdA vindt het van belang dat de gemeente hen daarom steunt en faciliteert. Dit kan onder andere door al nu – dus ruim voor de heffingsdatum – te besluiten om in het jaar 2021 over bepaalde objecten geen precariobelasting te heffen.

PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra: “Door op dit moment in het jaar al duidelijkheid te geven, hebben deze ondernemers in ieder geval één kleine zorg minder. Daarnaast zet dit ook de uitgesproken zorg en medeleven van de gemeente om in concrete actie!”

De fractie van de Partij van de Arbeid hoopt dat dit voorstel op korte termijn in de raad behandeld wordt en dat ook de andere partijen in de raad instemmen met het ontlasten van onze ondernemers. “Onze ondernemers verdienen deze steun,” aldus Dijkstra. Uit geheel onverwachte hoek komt het voorstel niet, in 2020 schold de gemeente de kosten ook kwijt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500