Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geert Terwel vertelt over corona, Buisman en zijn nieuwe plannen

Geplaatst op: 12 maart 2021

Terwel steekt de handen uit de mouwen bij de oude Buismanfabriek.

Er is vermoedelijk geen enkele Sluziger die nog nooit van Geert Terwel heeft gehoord. Hij is één van de grootste spelers op de vastgoedmarkt in deze omgeving. Regelmatig klinken geluiden uit het dorp dat de ondernemer te veel pandjes heeft. Aan de andere kant zijn het juist de gebroeders Terwel die vervallen gebouwen en woningen uit het slop trekken en opknappen. Momenteel is Geert Terwel druk bezig met de herinrichting van de oude Buismanfabriek. Reden genoeg om hem te ondervragen over de verbouwing en over hemzelf.

Geert, wat gaat er precies gebeuren met deze oude fabriek? 

“Dit pand zijn we momenteel aan het opdelen in aparte bedrijfsruimtes. Op één gedeelte na is alles verkocht. De ruimte om het terrein heen maken we bouwrijp zodat enkele bedrijven hier een nieuw pand kunnen neerzetten. Onder andere Rook Bedrijfskleding, duikbedrijf Schuite en Renault van Kesteren verhuizen hier naartoe. Sinds afgelopen winter zijn we druk aan het verbouwen en renoveren. Er komt nieuw blik aan de gevels, we gaan hier opnieuw straten en er worden inritten aangelegd. In april gaan we het gas, water en licht vernieuwen. Naar verwachting is alles in mei klaar.”

Aasde je al een tijdje op de leegstaande aromafabriek ‘Buisman’?

“Mwoah, dat niet zozeer. Ik wilde graag een stukje bouwgrond kopen in Zwartsluis. Ik kende deze fabriek en wist dat er veel ruimte omheen lag waar gebouwd zou kunnen worden. De contacten met de vorige eigenaar waren er al dus ik besloot hem te benaderen. Het is een goede koop geweest, veel bedrijven hadden belangstelling om een ruimte te kopen.”

Hoe gaat het verder met je? Je kreeg afgelopen winter corona?

“Klopt, ik ben twee weken flink ziek geweest. Drie dagen daarvan waren erg heftig. Ik heb die dagen ook iedere nacht bij het ziekenhuis gestaan. De medicijnen die ik kreeg zorgden namelijk voor bijwerkingen die leken op suikerziekte. Na die heftige dagen heb ik nog thuis een weekje kunnen uitzieken. Inmiddels gaat het weer beter met mij.”

De sneltestlocatie in Genemuiden vertelde eind december dat je testuitslag negatief was. Je bleek echter tóch positief. Je gaf de sneltestlocatie er toen flink van langs hè?

“Ja, inderdaad. Toen ik mezelf liet testen bij de GGD bleek ik het virus toch met me mee te dragen. Op zo’n moment wil je anderen waarschuwen voor de (on)betrouwbaarheid van sneltests. Maar de manier waarop ik dat gedaan heb, bleek achteraf minder slim. Toen de vrijwilligers van de testlocatie op tweede kerstdag aan de gevulde kalkoen zaten, kregen ze mijn bericht onder ogen. Ik besef wel dat ik op die manier het bestuur van de Ondernemers Kring Genemuiden (het brein achter de sneltestlocatie, red), op de ziel heb getrapt. Dat is niet de bedoeling geweest van mijn bericht, daarvoor ook excuses. Ik had een goede relatie met veel ondernemers in Genemuiden en ik hoop dat dit ook zo blijft.”

Ben je weer helemaal de oude? 

“Gelukkig wel. Je mag best weten: afgelopen woensdag was het biddag voor gewas en arbeid maar voor mij voelde het als bid- en dankdag tegelijk. Ik ben zo dankbaar dat ik er weer bovenop ben. Ondanks dat er veel dingen zijn waarvoor ik wil bidden, voerde dankbaarheid wel de boventoon. Ook vanwege mijn ouders, ik ben daar geweest toen ik niet wist dat ik besmettelijk was. Gelukkig hebben zij het virus niet gekregen.”

Wat kunnen we verwachten als ‘project Buisman’ is afgerond? 

“Er zijn wel een aantal projecten waar ik mee aan de slag wil. Nieuwbouw in Zwartsluis staat hoog op het lijstje. Naast de velden van DESZ, richting Beukers, heb ik een stuk weiland. Daar wil ik graag een wijkje bouwen met onder andere starterswoningen. Ik hoop dat de gemeente ook inziet dat we daar snel mee moeten beginnen. Als de gemeente akkoord is, kunnen we daar 60 tot 70 woningen gaan bouwen. Ook wil ik wat appartementen bouwen achter horecacentrum De Albatros, maar dat is nog toekomstmuziek.”

Wat zit er toch in jou dat je continu blijft kopen, verkopen en verhuren?

“Creativiteit. Als mijn broer Hermen en ik om tafel zitten, bedenken we binnen een half uur drie oplossingen voor de invulling van een pand. In de dagen die volgen schaven we de plannen wat bij, maar er komt altijd wat bruikbaars uit. Ik vind het mooi om overal wat op te bedenken. Al die creatieve projecten geven weer nieuwe energie om door te gaan.”

Nieuw blik aan de gevels van de verouderde fabriek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500