Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkoop Huys om de Weede van start gegaan

Geplaatst op: 30 maart 2021

(Adv.) De verkoop voor Huys om de Weede is maandag van start gegaan. Dat is een karakteristieke woonbuurt die straks vanuit de richting Lichtmis het beeld bepaalt van de entree van Hasselt. Aspirant-kopers kunnen zich tot 12 april inschrijven voor de twee herenhuizen, vier rijwoningen en zes levensloopbestendige woningen.

De architect liet zich voor het ontwerp inspireren door de historie. De woningen lijken op de statige herenboerderijen met klassieke houten schuren die vroeger langs de Dedemsvaart stonden. Achter de nostalgische buitenkant gaat een binnenkant schuil vol modern wooncomfort. Bouwer Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen uit Genemuiden realiseert energieneutrale en gasloze woningen die van alle gemakken zijn voorzien.

Blikvanger: twee herenhuyzen

Absolute blikvangers zijn de twee herenhuyzen op de kop van het project. Met de bijzondere gevels en authentieke details vormen ze een prachtige binnenkomer in Hasselt. Het wapen van de Hanzestad in de gevel onderstreept dat speciale karakter. Een verhoogde entree, donkergroene houten luiken en prominente schoorstenen doen de rest.

Aan weerskanten van de herenhuyzen komen de ruime rijwoningen (Schuurhuys) en levensloopbestendige woningen (Hofhuys). Bij dit laatste type beschikken kopers over een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Kopers hebben veel keuzevrijheid bij het indelen van de eerste verdieping.

Voor alle generaties

Huys om de Weede is een buurt waar alle generaties zich thuis voelen. Jong en oud profiteert van het groene karakter. Naast eigen achtertuinen is er bijvoorbeeld ook ruimte voor een gemeenschappelijke tuin. Vanuit Huys om de Weede is de binnenstad van Hasselt snel bereikbaar en automobilisten bereiken binnen enkele minuten de A28 richting Zwolle en andere windstreken.

Meer informatie

Wonen in een Schuurhuys of een Hofhuys is al mogelijk vanaf respectievelijk 279.500 euro v.o.n. en 325.500 euro v.o.n. Voor 467.500 euro v.o.n. wonen kopers straks in een luxueus Herenhuys met een schitterend uitzicht. Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht bij Bonthuis Vaartjes NVM Makelaars en Bert Leistra ERA Makelaardij.

Meer info: https://www.funda.nl/nieuwbouw/hasselt/project-41369156-huys-om-de-weede/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500