Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona staat centraal bij nieuwe expo in ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 31 maart 2021

Beelden: Pieter Polman

Eind vorig jaar is via diverse media een oproep gestaan aan de plaatselijke amateurkunstenaars om samen een expositie te organiseren rond het thema ‘Corona en Kunst’. Het leverde veel positieve reacties op, inmiddels is er een expositie ingericht in ’t Olde Staduus.

Mede-organisator Co Mateboer vertelt: “De opening was gepland rond de Pasen en we hadden de hoop, dat de expositie op dat tijdstip volledig toegankelijk  zou zijn, maar dat mocht niet zo zijn. Het coronavirus heeft  het leven in  onze samenleving hevig beroerd. De ernstige gevolgen en de onvoorspelbaarheid hebben diepe sporen getrokken. Het leven van alledag stond en staat nog steeds onder spanning. En het eind is nog niet in zicht. Daarbij wordt ook onze economie en werkgelegenheid diep geraakt. U weet er alles van. Vanuit die achtergrond heeft ieder van de kunstenaars op zijn of haar eigen manier en talent een bijdrage geleverd. Daarom was het resultaat en de verscheidenheid van het werk treffend.
Woensdagmiddag heeft de burgemeester een openingswoord gesproken en is de expositie van start gegaan. U kunt de expositie digitaal bekijken. We hopen dat u de bewogenheid en liefde en met de getroffenen ziet en voelt. Daarom dragen wij deze expositie aan onze hele gemeenschap op.”

De deelnemende kunstenaars zijn: Katrien Blokzijl, Gerrie van Dijk, Magdalien van Dijk-Verwoerd, Katrina Groen-Jongsma, Ellen Hilhorst-Raben, Nellie Starreveld-Trommel, Jan Altena, Johannes van den Berg, Marinus Burgmeijer, Co Mateboer, Johan Voorhorst.

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500