Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harm Hoeve speelt online lijdens- en opstandingsliederen

Geplaatst op: 31 maart 2021

Organist en Stereo-dirigent Harm Hoeve maakt in deze tijd gebruik van de moderne techniek om bezoekers toch te kunnen laten genieten van een concert. Op Witte Donderdag, 1 april, speelt hij vanaf 20:00 uur op het beroemde orgel van de Bovenkerk in Kampen een online-concert met bekende lijdens- en opstandingsliederen.

Door af te stemmen op het YouTube-kanaal van Harm Hoeve kunnen belangstellenden via hun beeldscherm thuis luisteren en kijken. Het concert blijft een aantal weken online, dus men kan ook op een ander moment inschakelen.

Het eerste deel van het programma bestaat uit indringende liederen over het lijden van de Here Jezus. Zo speelt Harm Hoeve onder andere Psalm 22, ‘Leer mij o Heer Uw lijden recht betrachten’, ‘O Hoofd vol bloed en wonden’ en ‘Mijn Verlosser hangt aan ’t kruis’. Bij de tweede helft gaan alle registers open, want dan worden liederen gespeeld over de opstanding van Here Jezus uit de dood: “Daar juicht een toon’, ‘U zij de glorie’ en ‘Christus onze HEER verrees’.

De koralen worden in een toegankelijke stijl ten gehore gebracht met bewerkingen van  Jan Zwart, Willem Hendrik Zwart, Feike Asma, Dick Sanderman en de concertgever. De Bovenkerk is de plek om deze koralen te laten horen. Het orgel in deze kathedraal beschikt over een groot palet aan klankkleuren. Het instrument kan heel ingetogen klinken, maar heeft ook een imposant volle werk wat heel jubelend en feestelijk kan klinken.

Door middel van een timecode is het ook mogelijk om de liederen afzonderlijk te beluisteren. Meer informatie: www.harmhoeve.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500