Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Besmettingen meer dan gehalveerd, teststraat vertrekt

Geplaatst op: 8 april 2021

In maart stond al een testlocatie op het Havenplein.

Het aantal positieve coronatests in Zwartewaterland is voor de tweede week op rij gedaald. Afgelopen week werd het virus bij 56 mensen uit de gemeente vastgesteld, de week daarvoor waren dat er 104. Afgelopen week overleed één inwoner van Zwartewaterland aan deze pandemie.

Tussen maandag 29 maart en zondag 4 april werden volgens burgemeester Bilder 31 mensen uit Genemuiden positief getest, de week daarvoor waren dat er 72. In Zwartsluis zakte het aantal van 21 naar 16 en in Hasselt van 10 naar 9. De GGD constateerde een daling in het aantal mensen dat zich heeft laten testen, dat waren er afgelopen week 711 in vergelijking met 911 in week 12.

De dalende lijnt zet door. Tussen maandag en vandaag zijn 20 mensen positief getest, 11 daarvan komen uit Genemuiden, 7 uit Hasselt en 2 uit Zwartsluis. Volgende week zal blijken of Pasen voor een toename in het aantal besmettingen heeft gezorgd.

De tijdelijke teststraat van de GGD in Genemuiden vertrekt vrijdag. Mensen die zich na morgen willen laten testen kunnen elders een afspraak inplannen via de GGD.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500