Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mededelingen ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 8 april 2021

(Ingezonden) Het bestuur van ’t Olde Staduus heeft momenteel de volgende mededelingen. 

Van voor de kerstdagen waren er voor de tweede periode een lange tijd niet veel activiteiten in t Olde Staduus. Alleen onze vaste huurders als Icare, de Bibliotheek, Philadelphia, kleine groepjes van 4 of 5 personen van hulporganisaties als Mee IJsseloevers, Jeugdzorg, maakten dankbaar gebruik van onze ruimten. Ook de marktkooplui wisten ons op dinsdag te vinden. Gebruik van de ruimten ging altijd volgens de coronaregels, ontsmetten, anderhalve meter afstand, mondkapjes, enz. Veiligheid voor ons en voor hen. Wilt u ook gebruikmaken van een ruimte in ’t Olde Staduus? Wees welkom, kom langs voor overleg.

’t Olde Staduus wordt geheel beheerd door vrijwilligers. Veel dank daarvoor m.n. aan de boden Peter, Jan, Joop, Piet, Eef en Gerrit Jan, die verhuur mogelijk hebben gemaakt. Belangrijk voor t Olde Staduus zijn de mannen en vrouwen die met liefde voor het gebouw zorgen. Een leuke ploeg mensen! Kom ons helpen en maak deel uit van deze groep mensen. Op maandag, dinsdag en vrijdag zijn we nog boden nodig. Met z’n tweeën werkt prettiger.

Helaas moest volgens de regels het winkeltje dicht blijven. Sinds  dinsdag 6 april proberen we met afspraken het winkeltje ook weer te betrekken in de activiteiten. U kunt bij ons terecht voor Gaellemuniger kunstkaarten van Fr.Weijs. kaarten van Lia Bos, verschillende tassen, matjes, kaarten, boekjes enz. van de plaatselijke musea. Nu ze zelf niet open kunnen, is dit toch een mogelijkheid om hun te steunen en een Gaellemuniger cadeautje weg te geven. We verkopen ook brandhoutjes, diverse mooie presenteer planken, weerberichten, Gaellemuniger vlaggetje voor de tent, boot of camper. Ook zijn er diverse andere producten verkrijgbaar, waarvan voor weinig geld een leuk presentje gemaakt worden. Hoera ook onze home made advocaat is weer te koop. Ook verkopen we voor Philadelphia o.a. boterkoek, brok, notenkoek. In de winkel werken we met tijden van twee uur, niet veel en gemakkelijk om tijden samen te delen. Ook jongeren zijn welkom en krijgen de kans om leuke dingen te leren. En in deze tijd van veel wandelen en fietsen kunt u in de TIP afdeling terecht voor fiets- en wandelroutes.

Vrijdag 18 mei wordt de landelijke NLDoet-dag gehouden. Men is van harte welkom om mee te doen. Gezellig, leuk, u zult er geen spijt van hebben. We willen deze dag met z’n allen t gebouw een extra schoonmaakbeurt geven, zodat alles weer spic en span er uit ziet. Schroom niet maar neem contact op via 06 22037035, dan maken we een afspraak en kun je alles te weten komen wat je maar wilt weten. We zijn op zondag na de gehele week geopend omdat we vanaf 1 april ook liggeld innen van binnenkomende boten met toeristen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500