Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DE-actie van de Voedselbank goed voor 701 pakken koffie

Geplaatst op: 10 april 2021

Voor het negende jaar op rij plaatsten de Nederlandse Lionsclubs in december 2020 inzameldozen voor Douwe Egberts-waardepunten op diverse locaties. De koffiebrander verzilvert deze waardepunten voor pakken koffie en doneert die aan de voedselbanken in Nederland.

Aan deze actie namen 133 Lionsclubs en 60 voedselbanken deel en het resultaat was zonder meer verbluffend. Vorig jaar werd een record van ruim 65.000.000 punten ingezameld en dit jaar was de opbrengst zelfs de helft meer namelijk 99.575.434 punten. De koffiepunten werden op vrijdag 26 maart 2021 aangeboden door René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Als blijk van waardering voor deze actie verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens extra, waardoor het totaal uitkomt op 204.000 pakken koffie.

De inzameling van Douwe Egberts-waardepunten door de Voedselbank Zwartewaterland leverde in totaal zo’n 330.000 waardepunten op, goed voor 701 pakken koffie. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie. Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering. Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland hebben de pakken koffie afgelopen vrijdag opgehaald bij het regionale distributiecentrum in Meppel. Een leuk feitje bij deze negende editie is dat bij deze pakken het miljoenste pak koffie zit sinds de start van de actie. Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel. “Langs deze weg krijgt men de komende maanden toch weer een welkom extraatje.”

De Voedselbank Zwartewaterland wil de supermarkten in de gemeente Zwartewaterland danken die als inzamellocatie wilden fungeren en iedereen die door het inleveren van DE-waardepunten deze actie tot zo’n groot succes maakten. “Bij deze willen wij nog een keer aangeven dat u de punten door kunt blijven sparen omdat de actie ook eind 2021 weer op de agenda staat”, besluit de Voedselbank.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500