Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona niet verdwenen maar explosie achter de rug

Geplaatst op: 15 april 2021

Het aantal besmettingen in de gemeente Zwartewaterland is ook afgelopen week weer gedaald. “Ja, we kunnen vaststellen dat het aanmerkelijk lager is dan de weken daarvoor, maar het zijn nog steeds serieuze aantallen”, benadrukte burgemeester Bilder bij Zwartewater FM.

Afgelopen week, tussen 5 en 11 april, raakten 48 mensen besmet. Dat zijn er minder dan de week daarvoor, toen het aantal op 56 lag. In Genemuiden zakte het aantal positieve tests van 31 naar 29 en in Zwartsluis van 16 naar 9. In Hasselt steeg het aantal besmettingen van 9 naar 10. In totaal lieten iets meer dan 600 Zwartewaterlanders zich afgelopen week testen.

De meeste besmettingen doen zich momenteel voor in de leeftijdscategorie van 21 tot 40 jaar. In 75 procent van de gevallen is de huiselijke kring de oorzaak van een besmetting. In 17 procent van de gevallen wordt het virus overgedragen op de werkvloer. De GGD heeft die clusters bij enkele bedrijven momenteel in beeld.

Tussen afgelopen maandag en vandaag zijn er in Genemuiden 17 besmettingen bijgekomen. Hasselt en Zwartsluis hebben er beide 6 nieuwe gevallen bij sinds maandag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500