Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

JY maakt rijdende kledingwinkel voor iedereen met krappe beurs

Geplaatst op: 17 april 2021

Een prachtige vrachtwagentrailer, volledig verbouwd tot kledingwinkel. Een gewaagd idee? Niet voor Stichting JY uit Vollenhove. Voor mensen en gezinnen met een krappe beurs kan in deze mobiele winkel naar hartenlust geshopt worden zonder portemonnee. Vol trots zet JY nu de deuren van haar POP-UP Truck open op dinsdag 20 en woensdag 21 april. Iedereen is welkom voor een kijkje in de truck of een kledingdonatie.  

In deze bijzondere winkel op wielen valt er genoeg te kiezen: van baby- en kinderkleding, dames- en herenkleding, jassen, schoenen tot accessoires en nog veel meer. Yvonne Meijer vertelt: “Je vindt er leuke outfits voor de kinderen of een leuke aanvulling voor jezelf of je partner. Een portemonnee is niet nodig, je kunt met een gerust hart meenemen wat je nodig hebt. Medewerkers van Pand 17, de werk- en ontmoetingsplek van Stichting JY, hebben de truck van binnen zelf verbouwd. Voor het gebruik van de vrachtwagen heeft JY de handen ineengeslagen met een transportmiddelenbedrijf én voor de shopmomenten werkt ze samen met vele vrijwilligers.”

Open dagen & shopmomenten

Meijer roept belangstellenden dan ook op om langs te komen: “Nieuwsgierig naar de POP-UP Truck? Dinsdag 20 en woensdag 21 april houdt JY open dagen en ben je van harte welkom vanaf 10.00 uur. De koffie met huisgemaakte appeltaart staan dan klaar. De POP-UP Truck staat bij JY aan de Weg van Rollecate 17a in Vollenhove en is niet te missen. Heb je nog goede kleding in de kast die je niet meer draagt? Doneer deze dan aan JY voor een plekje in deze bijzondere winkel. Niets gaat verloren, alles gaat naar een goed doel.”

Na de open dagen kan er op afspraak gewinkeld worden in de POP-UP Truck. Dit voorjaar tourt de vrachtwagen langs allerlei kernen in de regio. Na Vollenhove verplaatst de rijdende winkel zich naar de gemeenten Meppel, Zwartewaterland en Oldemarkt. Heb je een krappe beurs en wil je graag winkelen in de POP-UP Truck van JY? Maak dan een afspraak via popup@stichtingjy.nl of stuur een bericht via Facebook @PopUpTruckJY, Instagram @popuptruckjy.

Voor een glimlach

“Kleding is duur en slaat zeker voor een gezin een behoorlijk gat in het budget. Kleren laten zien wie je bent én zorgen vaak voor het nodige zelfvertrouwen. Dat is een waardevol gevoel, vooral als je in een lastige situatie zit. Kleding van een ander krijgen is dan fijn, maar het voelt pas echt goed als je zelf items uit kunt zoeken die bij je passen. Voor velen is het de normaalste zaak van de wereld om elk seizoen nieuwe kleren te kopen. Voor vele anderen is het zelf uitkiezen van mooie en bruikbare tweedehands kledingstukken een lichtpuntje. Als iemand met een volle tas met kleding naar huis gaat, tovert dat niet alleen bij hen maar zeker ook bij ons een glimlach op het gezicht”, besluit Yvonne Meijer van Stichting JY.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500