Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fietsevenement van Stéphanos eindigt in Genemuiden

Geplaatst op: 19 april 2021

Het nieuwe fietsevenement van Stichting Stéphanos genaamd ‘Stéphanos fietstour’ wordt op veler verzoek georganiseerd in navolging op de fietstocht van directeur Van der Ham in 2020. Het evenement is opgezet voor zowel individuele fietsers als voor teams en heeft als eindlocatie Genemuiden. Het sponsorgeld van de deelnemers is bedoeld voor het project onderwijs voor Joseph.

Nieuw aan dit evenement is, dat individuele sportievelingen en (bedrijfs)teams zich voor deze route(s) kunnen aanmelden en zich daarbij kunnen laten sponsoren. Stéphanos directeur J. van der Ham -die zelf ook mee hoopt te fietsen-, vertelt: “We hopen dat er een mooi bedrag ingezameld mag worden voor dit project, zodat (wees)kinderen en hun families in Malawi (één van de armste landen ter wereld) door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten aan een toekomst geholpen kunnen worden. Juist in een tijd dat het land getroffen wordt door het coronavirus, is dat zeer welkom.”

De route zal ’s morgens vroeg starten in Katwijk aan Zee en via Garderen, Rijssen en Staphorst eindigen in Genemuiden. Deze route van zo’n 240 km is een prachtige uitdaging voor (sport)fietsers, en zal op één dag worden gefietst. Ook is er de mogelijkheid om rond het middaguur bij de lunchplaats in Garderen te starten, om vervolgens via Rijssen en Staphorst in Genemuiden te eindigen. Deze alternatieve route is zo’n 134 km lang. Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om te starten in Katwijk en in Garderen te eindigen (106 km). Ook deelnemers met een elektrische fiets zijn welkom.

De route voert langs oude steden, karakteristieke dorpen en prachtige natuurgebieden als o.a. de Westeneinderplassen, de Weide Blik en de Veluwe. Vanwege het coronavirus kunnen veel activiteiten geen doorgang vinden. Dit evenement kan in samenwerking met Stéphanos vrijwilligers in het land coronaproof worden georganiseerd. Inschrijven voor dit mooie evenement is mogelijk via: www.stephanos.nl/fietstour (ook voor meer informatie over de route en stopplaatsen).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500