Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

D’IJsko opent ijsseizoen met nieuwe smaken

Geplaatst op: 21 april 2021

Zoon Max schept de eerste bolletjes van 2021.

Menig ijsliefhebber kan zijn of haar hart weer ophalen aan de Kruisstraat. D’IJsko is namelijk van start gegaan met haar vierde seizoen.

Woensdag druppelen de eerst ijsliefhebbers binnen bij de ijssalon in het centrum van Genemuiden. Eigenaar Gerralt van Dijk is blij dat zijn zaak weer open kan: “Meestal wil ik voor Pasen wel open zijn,echter werkte het weer dit jaar niet echt mee. Maar aangezien we met Koningsdag graag ijs willen verkopen, hebben we de d’IJsko nu dus geopend. Het loopt nog niet direct storm, maar het nieuws dat we weer open zijn moet natuurlijk ook nog even door Genemuiden gaan.”

De Sluziger ondernemer, met Genemuider roots, kon zijn onderneming het afgelopen jaar prima draaiende houden. “Vanwege de regelgeving konden we afgelopen jaar weinig met de brasserie die ik in juni 2020 heb overgenomen. Maar als freelance kok en cateraar had ik de afgelopen winter geen klagen. Omdat ik vier tot vijf dagen per week kon vullen met werkzaamheden, heb ik ook geen gebruik hoeven maken van steunregelingen”, zo vertelt Gerralt. Van de huidige maatregelen heeft hij momenteel nog wel last. Zo mogen er nog geen bankjes voor de ijssalon staan en wacht hij op betere tijden om de brasserie te kunnen openen.

De ijsscheppers zijn er ondanks de pandemie wèl helemaal klaar voor. Twee zonen van Gerralt scheppen woensdagmiddag de eerste bolletjes uit de bakken. “We hebben dit seizoen ook zeven nieuwe smaken, proef maar eens. Dit is Licor’43 en in die bak zit Cherry Cola. Later deze zomer leggen we bakken ijs in de vitrine met smaken als whiskey, Gin Tonic en Apekoppen”, zegt Gerralt. Ook de gangbare smaken blijven verkrijgbaar. Onder gangbare smaken verstaat men in Genemuiden vooral advocaat ijs, het blijkt een echte aantrekker. “Bij De Boer in Emmeloord hebben we een keuken waar we ons ijs zelf maken. Dat proef je”, besluit de familie Van Dijk.

Vandaag (woensdag) is de zaak tot 17.00 uur open. Komende vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500