Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kop koffie voor mantelzorgers

Geplaatst op: 21 april 2021

Welzijn Zwartewaterland reed vanmorgen met koffie en koek langs tientallen mantelzorgers in Genemuiden. Mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg en Petra ter Horst, casemanager dementie, wilden na een jaar zonder bijeenkomsten weer eens kijken hoe het ging met de Genemuider mantelzorgers.

Welzijn Zwartewaterland heeft in Genemuiden ongeveer 70 mantelzorgers in beeld die iemand met dementie verzorgen. “Voor die mantelzorgers organiseerden wij regelmatig ontmoetingsochtenden of thema-avonden. Mantelzorgers konden daar ervaringen delen met elkaar of nieuwe dingen leren. Helaas liggen al die bijeenkomsten nu stil. Om het contact met deze mensen niet te verliezen, zijn we vandaag bij hen met koffie en thee langs de deuren geweest voor een praatje. We merkten dat dit in goede aarde viel. Veel mensen hebben behoefte aan een luisterend oor en missen onze bijeenkomsten”, vertellen Lia en Petra.

Mantelzorgers die ook behoefte hebben aan een luisterend oor en/of advies, kunnen vrijblijvend contact opnemen met mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg via 0613014955.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500