Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aantal besmettingen weer in stijgende lijn

Geplaatst op: 22 april 2021

Nadat het aantal besmettingen in de gemeente Zwartewaterland drie achtereenvolgende weken daalde, is momenteel weer sprake van een stijgende lijn. Het baart burgemeester Bilder zorgen, zo liet hij donderdagavond weten bij Zwartewater FM.

Tussen 12 en 18 april raakten 64 mensen in de gemeente besmet, de week daarvoor lag dat totale aantal op 48. Genemuiden noteerde 37 besmettingen tegenover 29 in de week daarvoor. In Zwartsluis steeg dat aantal van 9 naar 18. In Hasselt raakten 9 mensen besmet, vergeleken met 10 in de week daarvoor.

Het aantal inwoners van Zwartewaterland dat zich afgelopen week liet testen is ongeveer gelijk gebleven. Dit waren er 613, een kleine stijging vergeleken met de 609 in de week daarvoor.

Vorige week was dus al een stijging te zien en die stijgende lijn zet door. “Afgelopen drie dagen werden 52 mensen uit onze gemeente positief getest. Gelukkig zijn de verzorgingshuizen momenteel coronavrij, maar ik roep iedereen op om voorzichtig te blijven. Afgelopen weken is ook wekelijks een inwoner van Zwartewaterland aan he virus overleden, dus wat dat betreft hebben we hier niet te maken met zomaar een griepje”, besluit Bilder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500