Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oranje-plaatjes voor stickerboek vanaf Koningsdag in omloop

Geplaatst op: 26 april 2021

Sinds vorige maand levert elke tien euro aan boodschappen bij Albert Heijn Bart Knap een setje historische stickers van Genemuiden op. Samen met een groot aantal organisaties en Genemuidenaren brengt de supermarkteigenaar het prachtige stickerboek ‘Gaellemuun Over ’t Mat’ uit. Vanaf Koningsdag worden ook de Oranje-plaatjes uitgereikt bij de AH.

Er zijn maar liefst 324 stickers te ontvangen. Dat zijn afbeeldingen van bijzondere gebeurtenissen en gebouwen. “Dit is echt een geschiedenisboek van Genemuiden. Heb je het vol, dan weet je echt alles over de stad. Bij de voorbereiding heb ik zelf als ‘Bartje uut Drenthe’ al ontdekt hoeveel historie Genemuiden heeft”, vertelt Bart Knap. “We hebben ook een rubriek in het verzamelboek met Oranje-gerelateerde gebeurtenissen. Die stickers zijn vanaf 27 april in omloop”, vult Knap aan.

Bij de totstandkoming van het boek kreeg de supermarkt veel steun van vrijwilligers uit de samenleving. Zo werken de Taelkrink, Stichting Vrienden van Oud Genemuiden, het Tapijtmuseum, Stichting Stadswacht en Historisch Centrum Genemuiden mee. Ook Henk en Marjo Last en de plaatselijke websites leveren bijdrages aan het boek. “Die samenwerking vind ik misschien nog wel het mooiste aan deze uitgave. Het is een boek van Genemuiden voor Genemuiden.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500