Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zes appartementen aan Julianastraat opgeleverd

Geplaatst op: 29 april 2021

De zes energiezuinige nieuwbouwappartementen van Wetland Wonen aan de Prinses Julianastraat in Genemuiden zijn klaar. Een bijzonder moment voor de huurders en Wetland Wonen in deze coronatijd. Donderdag 29 april kregen twee bewoners symbolisch de sleutel van hun nieuwe huurwoning uit handen van Marcel Timmerman, directeur-bestuurder van Wetland Wonen.

De nieuwe woningen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens. De samenstelling van de nieuwe huurders is heel divers; van starters tot ouderen. De appartementen op de begane grond zijn volledig gelijkvloers, dit maakt de appartementen aantrekkelijk voor ouderen.

De nieuwe appartementen van Wetland Wonen hebben geen gasaansluiting en zijn energiezuinig. De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op de daken en zijn voorzien van een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woning en het water en voor ventilatie in de woning met voorverwarmde of gekoelde buitenlucht. Er is geen gasaansluiting aanwezig; alles is volledig elektrisch. De energie die hiervoor nodig is wordt voor een groot deel opgewekt door de zonnepanelen. Dit alles zorgt ervoor dat de bewoners kunnen besparen op hun energiekosten. Wat iemand daadwerkelijk bespaart, hangt af van het verbruiksgedrag en de weersomstandigheden.

De oplevering van de appartementen verliep iets anders in de huidige coronatijd. Marcel Timmerman: “Een gebruikelijke festiviteit voor huurders en omwonenden was op dit moment helaas niet mogelijk. Als felicitatie voor hun nieuwe thuis kregen de nieuwe huurders, naast uitleg over energiezuinig wonen, een kleine welkomstverrassing. Daarmee werd het betrekken van de nieuwe woning toch een feestelijk moment voor de nieuwe huurders. Ik wens hen veel woonplezier.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500