Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kijk terug: Bevrijdingsconcert van organist Harm Hoeve

Geplaatst op: 1 mei 2021

Op het vermaarde orgel van de Evangelisch Lutherse Kerk te Den Haag heeft Harm Hoeve, dirigent van het Christelijk Genemuider Mannenkoor ‘Stereo’, een concert opgenomen. Zaterdagavond werd dat bevrijdingsconcert uitgezonden via YouTube.

Hoeve speelde feestelijke werken, maar ook aan de verschrikkingen van de bezetting werd aandacht gegeven. Uit een aantal landen van onze bevrijders klonk muziek, o.a. uit Amerika, Engeland, Canada en Polen. Bij elk stuk vertelde Harm de relatie van de compositie tot de bevrijding van Nederland. Het concert eindigde met het Wilhelmus.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500