Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente vraagt mening inwoners over verkeer en vervoer

Geplaatst op: 18 mei 2021

Inwoners kunnen vanaf woensdag via een enquete hun mening geven over verkeer en vervoer in de gemeente. De uitkomsten worden gebruikt voor een update van het zogeheten Gemeentelijk Verkeers- en Vervoer Plan (GVVP). Wethouder Maarten Slingerland: “Inwoners hebben een goed beeld van de verkeersknelpunten en de huidige voorzieningen op het gebied van verkeer in hun kern of in het buitengebied.”

In het GVVP staan de prioriteiten voor de komende tien jaar op het gebied van bijvoorbeeld verkeersveiligheid, de overgang naar duurzaam vervoer, bereikbaarheid en parkeren. “Door middel van een digitale enquête willen we te weten komen hoe inwoners denken over de huidige verkeers- en vervoersituatie in de gemeente. In de enquête stellen we onder andere vragen over de bereikbaarheid, de verkeersveiligheid en het parkeren in de gemeente. Ook is er de mogelijkheid om knelpunten en wensen op het gebied van verkeer op kaart aan te geven.”

Natuurlijk kan de gemeente niet alle wensen vervullen. “Verkeersmaatregelen zijn vaak erg duur. Er moeten dus keuzes worden gemaakt. Hierbij kijken we naar wat dringend is, wat noodzakelijk en wat wenselijk. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een besluit”, licht de wethouder toe.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. De resultaten uit de enquête worden anoniem verwerkt en uitsluitend gebruikt voor het nieuw op te stellen GVVP.

De digitale enquête is te bereiken tot en met 4 juni via https://arcg.is/rKujW

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500