Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA geeft kinderboek cadeau aan scholen

Geplaatst op: 19 mei 2021

Anna de Clonie Maclennan en Eddy Beens van PvdA Zwartewaterland overhandigen boeken aan Astrid Faber van obs de Vogelaar en aan Hanny Kubbenga van bibliotheek Zwartewaterland.

Leesplezier vergroot de woordenschat, maakt het makkelijker om teksten te begrijpen en helpt bij het vormen van je fantasie. “Dat is belangrijk en dat gunnen we ieder kind”, vertelt raadslid Astrid Dijkstra. Daarom doet de PvdA Zwartewaterland ook mee met de landelijke actie ‘geef een boek cadeau’ die als doel heeft om alle kinderen op te laten groeien tussen de mooiste boeken.

“Dit jaar geven we een aantal exemplaren van het boek ‘De brief aan de koning’ van schrijfster Tonke Dragt cadeau aan alle scholen en de bibliotheken. Die kunnen dit weer verspreiden onder de kinderen en zo hun leesplezier vergroten”, vertelt Dijkstra.

“Mensen die laaggeletterd zijn hebben moeite met bijvoorbeeld solliciteren, of met het lezen van een bijsluiter,” zegt Eddy Beens. “En de drempel om hulp te zoeken, helemaal op latere leeftijd, is vaak hoog. Eén van de beste manieren om taalachterstand te bestrijden is daarom om er zo snel mogelijk bij te zijn, dus door samen met kinderen zoveel mogelijk te lezen.”

Meer dan twee miljoen Nederlanders zijn officieel laaggeletterd en een kwart van de vijftienjarigen kan niet voldoende lezen en schrijven. “De PvdA wil met een groot offensief tegen laaggeletterdheid ervoor zorgen we dat iedereen kan meedoen in een steeds meer digitale informatiesamenleving”, besluiten de initiatiefnemers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500