Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bibliotheek ontmoet Tialda Hoogeveen voor interview

Geplaatst op: 21 mei 2021

Op woensdag 26 mei 2021 verzorgen de Bibliotheek Kop van Overijssel, Zwartewaterland en Staphorst om 20.00 uur een online-interview met schrijfster Tialda Hoogeveen. In 2020 publiceerde Tialda het boek ‘De geur van hooi – Hoe het boerenleven in Nederland veranderde’. Het boek is een portret van het boerenleven en daarmee van een eeuw boerengeschiedenis. Tijdens het interview vertelt Tialda meer over zichzelf en natuurlijk over de wijze waarop dit boek tot stand is gekomen.

In het boek De geur van hooi toont Tialda Hoogeveen aan de hand van het levensverhaal van de Friese veeboer Siebe Peenstra (1923-2019) de grote ontwikkelingen in de landbouw van de twintigste eeuw. Melken, hooien, inkuilen, grasmaaien, ogenschijnlijk is er op het boerenbedrijf door de eeuwen heen weinig veranderd. Tialda laat echter zien dat zowel het ambacht als het boerenleven ingrijpend veranderden door de intrede van de melkmachine, de tractor en de intensivering van de landbouw. In het boek speelt niet alleen het boerenleven een hoofdrol, ook het ingrijpende gewijzigde landschap komt onvermijdelijk aan bod.

Aanmelden
Wie online aan wil schuiven bij het interview met Tialda Hoogeveen kan zich aanmelden via de agenda op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl, www.bibliotheekzwartewaterland.nl of www.bibliotheekstaphorst.nl. Voor leden van de Bibliotheek Kop van Overijssel bedragen de kosten 5 euro, niet-leden betalen 7,50 euro.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500