Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland ziet niets in woningbouw Mastenbroek

Geplaatst op: 17 juni 2021

Mastenbroekerpolder (archieffoto: E. Felix)

Ook het college van B en W ziet niets in grootschalige woningbouw in Mastenbroek. Dat antwoordde burgemeester Bilder donderdag op vragen van de PvdA. “Luchtfietserij. Dit plan is onverstandig, ondoordacht en is geen goede bijdrage aan de discussie. Die discussie is wat ons betreft hierbij gestaakt”, aldus Bilder.

Het Economisch Instituut voor de Bouw kwam afgelopen week met een plan voor 35.000 woningen in Mastenbroek. Dat schoot de PvdA in het verkeerde keelgat, net zoals nu blijkt de rest van de politiek inclusief het college van B en W. Volgens Bilder zien ook Kampen en Zwolle niets in het plan.

De SGP is desondanks niet helemaal gerustgesteld. Volgens de partij is er vanuit een ministerie opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de bouw van de woningen in de polder. Raadslid Huisbrink wil dat het college dit gaat uitzoeken.

Meerdere partijen zijn ook bezorgd over de plannen van Regio Zwolle. De 22 gemeenten rondom Zwolle willen uitgroeien tot de vierde economie van Nederland en daarvoor zouden ook tienduizenden woningen gebouwd moeten worden. “Er zijn plannen opgesteld waarvan nog geen inwoner afweet…”, vindt CDA’er Van Zandwijk, die zorgen heeft over het democratische proces.

Bilder vindt dat ook. “Er is onvoldoende gestreefd om iedereen aan te laten haken bij de plannen”, aldus de burgemeester. Want dat er grote plannen zijn rondom Zwolle is zeker. Volgens Bilder wil de gemeente Zwolle die wel op eigen grondgebied uitvoeren. “Maar we moeten voorkomen dat er met onze gemeente dingen gebeuren die we niet willen”, aldus de burgemeester, die erop wijst dat de gemeenteraad altijd het laatste woord heeft over bestemmingsplannen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500