Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politiek blij met financiële staat Zwartewaterland

Geplaatst op: 25 juni 2021

Alle partijen stemden donderdagavond in met de zogenoemde Kadernota. Daaruit blijkt dat Zwartewaterland er tot 2025 financieel goed voor staat. Aan 2020 hield de gemeente zelfs een positief saldo van twee miljoen euro over.

Weinig reden tot veel discussie dus, bij de behandeling van het collegevoorstel. “We zijn blij dat het college niet kiest voor lastenverzwaring”, zegt Margreet Bosma van oppositiepartij CDA bijvoorbeeld. “We zijn blij dat Zwartewaterland geen problemen kent, op corona na”, vindt Klaas Eenkhoorn van de PvdA.

Net als veel andere partijen is hij blij met het perspectief voor de zwembaden. De gemeenteraad moet dit najaar een besluit nemen over de toekomst. Openhouden van alle drie accommodaties is daarbij onderwerp van gesprek, en veel partijen gaan daarvoor, zo werd donderdag alvast duidelijk. De PvdA vindt dat Zwartewaterland ook een ‘gratis lidmaatschap’ van de bibliotheek zouden moeten krijgen. Voor de financiering daarvan heeft de partij nog geen concreet voorstel.

Volgens Tamme Spoelstra van de ChristenUnie is de positieve wind ook voelbaar in de drie kernen van Zwartewaterland. “Die zijn allemaal versterkt en meer mensen vinden de parel Hasselt. Mooi is ook dat inwoners volop hebben meegedacht over alle plannen.” De SGP vindt daarnaast dat het groen er ‘netjes bij ligt’. Raadslid Huisbrink wijst bijvoorbeeld op de opgeknapte parken.

BGZ vroeg aandacht voor de kunst en cultuur binnen de gemeente. De partij oppert de realisatie van drie ‘waterkunstwerken’ in de kernen. “Water is wat ons verbindt”, aldus Kira Fijn, die ook een verhard wandelpad onder langs de Steenendijk in Hasselt opperde.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500