Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ajax wint zesde Edel U14 Tournament

Geplaatst op: 26 juni 2021

Fotoserie: Henk Kuik

Ajax heeft op de valreep van het seizoen er nog een prijs bij: het JO14-team won zaterdagmiddag het Edel U14 Tournament. De Amsterdammers waren in de finale met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle. Groningen won de kleine finale van FC Utrecht.

Nederland ging zaterdag zo goed als open. En dat was goed zichtbaar op Sportpark de Wetering waar de parkeerplaats eindelijk weer eens ouderwets vol stond. De wedstrijden trokken veel ouders van de spelers uit de profteams en ook veel Genemuidenaren waren toe aan een middagje voetbal. En dat met misschien wel de grootste talenten van Nederland op het veld.

Met de versoepelingen besloot de organisatie onlangs het sein voor het toernooi op groen te zetten. Wel met minder deelnemers dan in eerdere jaren. Acht teams reisden af naar Genemuiden. “We krijgen ontzettend veel complimenten voor de organisatie en de accommodatie”, zegt Raymond van Dijk in de bestuurskamer, waar de toernooiorganisatie zetelt.

“Iedereen was toe aan wedstrijden spelen. Ook deze jongens hebben het hele seizoen niet gevoetbald. En prachtig dat we ook weer naar voetbal mogen kijken”, zegt Van Dijk, die terugkijkt op een goed verlopen toernooi.

Ook rond het veld klinkt het enthousiasme. “Ik kwam aanrijden en dacht ‘ouderwets’ bij die volle parkeerplaats. Het kan ook niet zo zijn dat er morgen duizenden mensen in het stadion zitten en dat we hier niks zouden mogen”, zegt Flip Visscher bijvoorbeeld.

De media heeft ook eindelijk weer eens een activiteit. Verslaggevers van onder meer De Stentor lopen langs de lijn. Benny Breman zendt de finale bovendien uit. Ook hij neemt het woord ‘eindelijk’ in de mond. “Hier waren we ook wel even aan toe…”, vindt Breman.

Dat geldt zeker voor alle spelers. Die moeten vermoedelijk weer wennen om ballen naar elkaar over te spelen. Ook deze aanstaande profs lagen immers een seizoen lang stil. Dat geldt ook voor de spelers van Sportclub Genemuiden die zich kranig verweren tijdens het toernooi. Ze winnen zelfs van FC Emmen, maar zijn vervolgens na een rode kaart kansloos in de strijd om de vijfde en zesde plaats. Genemuiden raakt paal en lat, maar Vitesse wint met 4-0.

In de finale wint Ajax vervolgens van PEC Zwolle. Daarmee volgen de Amsterdammers de eerdere winnaars Heerenveen (drie keer), KV Mechelen en Vitesse op. Ajax won alle wedstrijden en toonde zich veruit de beste ploeg op De Wetering.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500