Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zeker halve ton bij elkaar gefietst voor Stéphanos

Geplaatst op: 26 juni 2021

Er is al zeker 50.000 euro opgehaald door de 70 deelnemers van de Stéphanos Fietstour. De route begon zaterdagochtend in Katwijk aan Zee en liep via Garderen en Rijssen tot Genemuiden. Aan het begin van de avond arriveerden de wielrenners na zeker 240 kilometer fietsen bij Fuite. Daar werden ze ontvangen door vrienden en familie.

Alle 70 deelnemers die meededen konden kiezen uit drie verschillende routes: 240 kilometer, 134 kilometer of 106 kilometer. Twee van de drie routes eindigden uiteindelijk in Genemuiden. Alle fietsers hebben minimaal 500 euro ingezameld en daar is de organsatie enorm tevreden mee. “We gaan al richting de 60.000 euro. Op de laatste dag komt er vaak nog veel geld bij, dus een exact bedrag hebben we nog niet voor ogen. Maar dit is een erg mooie tussenstand”, vertelt Harry Droppert namens Stéphanos.

Ook tien wielrenners uit Genemuiden deden mee. Ze legden de route van 240 kilometer af. Er was ook een groepje sportieve dames uit Genemuiden die een gedeelte van de tocht op de normale fiets heeft gereden. Ze zijn opgestapt in Rijssen.

De opbrengst gaat naar stichting Stéphanos. Dit is een reformatorische stichting die hulp biedt aan de meest kwetsbaren in Malawi en Zambia, namelijk (wees-)kinderen. Ook hun familie en dorpsgenoten profiteren hiervan. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk en onderwijs, met de Bijbel in de hand. Het doel van het verschaffen van hulp in Malawi, is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid. In Zambia zijn de werkzaamheden hoofdzakelijk gericht op evangelisatie.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500