Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hooikoortsklachten? Probeer eens de reishi paddenstoel

Geplaatst op: 8 juli 2021

(Advertentie) Het hooikoortsseizoen is in volle hevigheid losgebarsten. De klachten van hooikoorts zijn onder andere te herkennen aan jeukende en tranende ogen, vaak niezen en een loopneus. Maar hoe ontstaat hooikoorts precies? En belangrijker: wat kan je zelf tegen hooikoorts doen?

Wat is hooikoorts (pollenallergie)?

Hooikoorts is een seizoensgebonden allergie voor bepaalde pollen van grassen, planten en bomen. De bekende – en vervelende! – klachten ontstaan met name tijdens de bloeiperiode van deze bomen en planten. Deze planten geven stuifmeel (pollen) af dat vrij rondzweeft in de lucht. Bij mensen met hooikoorts, oftewel pollenallergie, treedt er een allergische reactie op zodra het lichaam in in aanraking met stuifmeel komt. Dit komt doordat je lichaam deze pollen als een vijandige stof beschouwt. Hierdoor gaat je lichaam het stofje histamine aanmaken, als afweerreactie bij een allergische reactie.

Geneesmiddelen of natuurlijke producten?

Wat te doen tegen hooikoorts? Er zijn via de drogist en apotheek diverse geneesmiddelen verkrijgbaar, waaronder neussprays en antihistamine tabletten. Helaas ervaren sommige mensen bijwerkingen van deze geneesmiddelen, zoals sufheid, slaperigheid of hoofdpijn. Dit kan een reden zijn om over te stappen naar een middel dat minder bijwerkingen geeft. Anderen hebben een voorkeur voor natuurlijke supplementen die verlichting bieden bij hooikoorts. Voor deze mensen is reishi een geschikte oplossing.

Reishi paddenstoelen: een natuurlijke antihistamine

Wat is Reishi? Reishi is een paddenstoel die al eeuwenlang wordt ingezet in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Reishi paddenstoel heeft vele goede eigenschappen voor onze gezondheid. Zo staat deze paddenstoel er om bekend dat het allergische reacties (waaronder hooikoortsklachten) helpt te onderdrukken.

Hoe helpt Reishi bij hooikoorts?

Histamine is een stof die vrijkomt uit de mestcellen in ons lichaam zodra het een allergische reactie waarneemt. Tijdens zo’n reactie komt het stofje immunoglobuline als boodschapper naar de mestcellen en activeert histamine. Reishi remt histamine af zodat vervelende klachten als rode, branderige ogen en niezen achterwege blijven. Dit is te danken aan triterpenen die van nature in reishi aanwezig zijn. Triterpenen zijn werkzame stofjes die productie van histamine op natuurlijke wijze onderdrukken. Triterpenen geven geen bijwerkingen en worden daarom steeds vaker bij pollenallergie ingezet. De Reishi paddenstoel zorgt ervoor dat je lichaam van binnenuit sterker optreedt tegen stuifmeel. Hierdoor is het een uitstekend natuurlijk hulpmiddel tegen hooikoorts.

Kies voor biologische reishi

Reishi mag dan ontzettend gezond zijn, maar een lekkere smaak heeft het niet. De paddenstoel smaakt namelijk behoorlijk bitter. Dus om gewoon op te eten? Nee, dat is niet een bijzonder goed idee. Beter is om de paddenstoel in te nemen als voedingssupplement. Wil jij Reishi kopen? Kies dan voor een biologisch supplement. Paddenstoelen hebben namelijk het vermogen verontreinigen (pesticiden, chemicaliën) uit de bodem op te nemen. De bodem waar de paddenstoel op groeit moet daarom vrij zijn van gifstoffen. Met biologisch weet je zeker dat het supplement vrij is van schadelijke stoffen. Een geschikt product is bijvoorbeeld reishi van Pure Mushrooms. Dit merk is 100% biologisch en geschikt voor vegans.

Heeft u als retailer interesse in de producten van Pure Mushrooms ? Neem dan contact op met biologische groothandel Smart & Zo. Dé groothandel in hoogwaardige natuurvoeding, voedingssupplementen, natuurlijke verzorging & zero waste producten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500