Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Evert van de Veen presenteert bijzondere CD in Bovenkerk

Geplaatst op: 19 juli 2021

Deze zomer zijn er volop orgelconcerten in de Bovenkerk van Kampen. Op woensdag 21 juli geeft Evert van de Veen een bijzonder orgelconcert op het prachtige Hinsz orgel in de Bovenkerk te Kampen. Hij presenteert tijdens dit concert zijn nieuwe CD.

Evert zal het grootste gedeelte van deze nieuwe CD spelen tijdens het concert op 21 juli. Deze CD werd onlangs opgenomen op het Hinsz/van Dam orgel in de Martinikerk te Bolsward. Het thema van deze CD is ‘Met een knipoog naar…’

Evert nam op deze CD eigen bewerkingen op: 7 psalmbewerkingen en 6 liedbewerkingen op van eigen hand, maar met een knipoog naar componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Guilmant, Franck, Dubois, Widor en Grison.

Tijdens het beluisteren van deze bewerkingen zal men de composities herkennen die Evert van de Veen als uitgangspunt nam voor zijn bewerkingen. Bijzonder aan deze CD is dat Evert een bewerking over Psalm 116 heeft gecomponeerd ter nagedachtenis aan zijn vader die in januari j.l. is overleden. Een viertal bewerkingen heeft hij opgedragen aan zijn moeder, echtgenote, broer en zus. Al deze bewerkingen zijn ook als bladmuziek in druk verschenen.

Zowel de CD als de bladmuziek zijn na afloop van het concert te koop. Het concert in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De entreeprijzen bedragen voor beide series € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur.

Aanmelden via https://www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500