Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fietsen en lekker eten tijdens ‘Smultoer’

Geplaatst op: 26 juli 2021

Houd je van lekker eten, gezellige plaatsjes en de natuur? Dan is de Smultoer Zwartewaterland echt iets voor jou. Op een leuke ontspannen manier fiets je via een route 25 kilometer door de mooiste plekjes van Zwartewaterland.

Ondertussen kun je bij 5 zelfgekozen horecagelegenheden smullen en volg je de leuke fietsroute, die je samen met leuke weetjes en tips in onze app vindt. Je fietst langs alle commerciële horeca in Zwartewaterland en de Smultoer kost €17,95 per persoon.

De start van het smulavontuur

Je kunt opstarten in drie plaatsen: de authentieke Hanzestad Hasselt, het in De Wieden gelegen Zwartsluis of de tapijtstad Genemuiden. Tussen Genemuiden en Zwartsluis maak je gebruik van de veerpont. In alle drie de plaatsen kun je gemakkelijk en gratis parkeren en vanaf de door jou gekozen plek begint het avontuur.

Een gezellig dagje uit

Van de Smultoer Zwartewaterland kun je echt een leuk dagje uit maken. Onderweg passeer je gezellige plaatsjes, leuke winkeltjes en idyllische havens. Houd je van de natuur? Dan zullen het Zwartewaterklooster met zijn mooie natuur en de Hasselterdijk langs het rustgevende Zwarte Water vast bij je in de smaak vallen. Het maakt niet uit hoe lang je over de route doet. Tip: bij ’t Olde Staduus, het Historisch Centrum in Genemuiden, de Sluuspoort in Zwartsluis, het Oude Stadhuis in Hasselt en De Veldschuur wordt op een hele leuke manier informatie over de omgeving gegeven.

Meer informatie op onze website

Op onze website www.smultoerzwartewaterland.nl kun je de Smultoer Zwartewaterland kopen. Vervolgens krijg je een code, die je kunt activeren in onze smultoer app. Dit doe je vlak voordat je wil gaan fietsen. Zo kun je nog op het laatste moment kiezen op welke dag je wilt gaan fietsen. Om de route te kunnen volgen staan er ook extra smultoer bordjes onderweg. Op onze website vind je nog meer tips en informatie over de smulstops, de app en de route. www.smultoerzwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500