Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Man gaf stokslagen na ruzie om smerige dakgoot

Geplaatst op: 14 augustus 2021

Genemuiden Actueel duikt de archieven in, zoekende naar verhalen en gebeurtenissen uit het verleden. Wie in oude edities neust van de Zwolsche Courant, komt bijzondere rechtbankverslagen tegen. Ook vroeger waren niet alle mensen lieverdjes, zo blijkt uit een situatie die in december 1936 de krant haalde.

In het najaar van dat jaar kregen twee oude mannen uit Genemuiden het letterlijk met mekaar aan de stok. De heren waren buren en deelden daarom dezelfde dakgoot. Een zekere heer Bonthuis maakte zijn dakgoot niet goed schoon, tot ongenoegen van zijn buurman de heer ‘W.B’.

Meneer W.B. raakte gefrustreerd over de smerige dakgoot van zijn buurman, er zou ook teveel water in hebben gestaan. Uit mogelijke angst dat zijn dakgoot ook naar beneden zou komen vallen, ging hij verhaal halen bij zijn buur. Bonthuis was daar niet van gediend, dat bemoeizuchtige gedrag van de heer die naast hem woonde. Daarop raakten de mannen slaags met elkaar. W.B. deelde buurman Bonthuis rake klappen uit met de steel van zijn bezem.

De rechter legde hem daarom twee gulden boete op, of één dag gevangenisstraf. Waarvoor hij heeft gekozen, is niet duidelijk. Ook zal het altijd de vraag blijven of de dakgoot er beter bij heeft gelegen na afloop van de ruzie. Bonthuis zal er vermoedelijk met een paar blauwe plekken van af zijn gekomen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500