Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘1,7 miljoen Nederlanders zien Hasselt maandag op de buis’

Geplaatst op: 7 september 2021

André van Duin en Janny van der Heijden gingen bij restaurant De Linde van wal voor een drankje en een portie bitterballen. Foto Gerrit Slurink

Het programma Denkend aan Holland is al jaren een kijkcijferhit. Volgende week maandag is te zien dat André van Duin en Janny van der Heijden door Hasselt varen in het programma. Met gemiddeld zo’n 1,7 miljoen kijkers zet Hasselt zich zo goed in de kijker, ook met oog op het aantrekkingskracht van de stad voor potentiële bezoekers.

Dat is ook de hoop van burgemeester Eddy Bilder: “We hopen dat veel mensen straks denken: Hasselt, daar moeten we naartoe. Dat is goed voor toerisme en werkgelegenheid in Hasselt. Er wordt hier veel geïnvesteerd in toerisme. Kijk naar de nieuwe paden in het Van Stolkspark, de toeristische wegwijzers in de binnenstad en naar de Veerpoort, waarvan we de fundamenten opnieuw opbouwen. Dat zijn aantrekkelijke ontwikkelingen voor toeristen.”

Omroep MAX schijft op haar website enthousiast over Hasselt. “Ze komen langs Hasselt, het kleinere broertje van Zwolle maar als Hanzestad niet minder monumentaal en oogverblindend. Niet voor niets wordt dit stadje Klein Amsterdam genoemd met zijn grachten, bruggen en sluizen.”

De vaartocht met drie Hanzesteden in de hoofdrol begint in het oude stadshart van Zwolle en leidt over het Zwarte Water langs Hasselt naar Kampen. “Een prachtig waterrijk gebied vol landerijen en bossen waar af en toe een kerktoren in de verte verraadt dat ze weer in de buurt komen van de volgende historische plek”, aldus de omroep.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500