Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Het is niet meer stil aan de Overkant

Geplaatst op: 8 september 2021

Wethouder Maarten Slingerland opende woensdagmiddag met vier buurtkinderen de nieuwe speeltuin op de hoek Fabrieksstraat-Burgemeester ten Veldestraat. Daarmee heeft de wijk niet alleen een speeltuin, maar ook een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Zes kinderen kwamen eind 2019 op bezoek in het gemeentehuis. Ze wezen Slingerland op de matige speelvoorzieningen in hun wijk die officieel De Overkant heet. “Ze kwamen met een flink pakket aan tekeningen…”, wijst de wethouder op een stapel papieren die hij voor de opening bij zich heeft. “We hebben niet alles kunnen realiseren. Een ‘paard met stal’ is er helaas niet van gekomen…”

Verder is de buurt wel een prachtige speeltuin rijker. Kinderen leven zich uit op de toestellen of in het zand. Ouderen in de wijk kunnen op een bankje plaatsnemen en genieten van de natuurlijke muurtekeningen. Die zijn van de hand van de twee dames die eerder ook aan de Trompstraat een speeltuin verfraaiden. Helemaal af is het werk nog niet.

Volgens buurtbewoners voorziet de speeltuin nu al in een grote behoefte. Elke dag spelen er veel kinderen. De buurt heeft zelf veel werk verricht. Ook was er onder meer een oliebollenactie om de financiering rond te krijgen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500