Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Josita bedankt donateurs Nacht van de Vluchteling

Geplaatst op: 14 september 2021

Josita van de Wetering trok in de nacht van 11 op 12 september de wandelschoenen aan voor het goede doel. Afgelopen weekend zij mee aan de Nacht van de Vluchting om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen. 

Bij deze wil Josita iedereen bedanken die haar wilde sponsoren: “Het was een bijzondere nacht waarin we als collega’s het als bijzonder ervaren hebben om samen 9 uur (inclusief paar rustpunten) te wandelen om geld in te zamelen voor het goede doel.”

“Ongeveer een jaar geleden ben ik gestart als participatieleider en arbeidsbemiddelaar bij Base to Work. Ik mag mensen begeleiden vanuit diverse landen in hun inburgertraject. En ze op weg helpen naar een toekomst met een (duurzame) baan”, vertelt Josita over haar betrokkenheid. “Naast dit mooie werk ga ik samen met een aantal collega’s een route van veertig kilometer afleggen. Wereldwijd zijn er ruim zeventig miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het voelt soms wat ongemakkelijk om geld te vragen, maar ik vraag het niet voor mezelf maar voor de mensen die op de vlucht zijn en in hun eerste levensvoorzieningen moeten worden voorzien”, aldus Josita.

Het geld wordt onder meer gebruikt voor acute noodhulp vlak na een ramp of geweldsconflict. Zo worden volgens de organisatie in vluchtelingenkampen over de hele wereld materialen verstrekt, zodat families een dak boven hun hoofd hebben. Landelijk is meer dan een miljoen euro ingezameld.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500