Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Open Huizen Dag vindt dit jaar in hele andere vorm plaats

Geplaatst op: 15 september 2021

(Adv.) De landelijke NVM Open Huizen Dag is al bijna twintig jaar een begrip op de huizenmarkt. Het was altijd de ideale dag om vrijblijvend diverse koopwoningen te bezichtigen. Maar de Open Huizen Dag zoals we die kennen is, mede door de situatie op de huidige woningmarkt en COVID-19, voorlopig van de baan. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) komt dit najaar met een persoonlijker alternatief.

De NVM is van mening dat de invulling van de Open Huizen Dag niet meer optimaal aansloot bij de huidige situatie met een overspannen woningmarkt en pandemie. “De situatie rondom de pandemie vereist nog steeds zorgvuldigheid. Met deze aanpak zorgt de NVM ervoor dat er geen massale huizenbezoeken plaatsvinden”, legt Freek van den Berg van Bonthuis Vaartjes Makelaars uit.

Heel Nederland zit met woonvragen
“We zoeken steeds naar verbeteringen. Uit een speciaal onderzoek dat we hebben laten uitvoeren kwam naar voren dat consumenten diverse woonvragen hebben. Ze zijn op zoek naar deskundig en persoonlijk advies.”

Veel consumenten zijn benieuwd naar een verkoopindicatie van hun woning en overwegen om hun huis (op termijn) te verkopen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst dertig procent van de huizenbezitters verhuisplannen heeft. Daarvan wil zestig procent hier weleens met een makelaar over praten.

Mensen willen bijvoorbeeld weten of er aanbod is dat aan hun wensen voldoet. Of wat hun huis echt waard is. Ook zijn er mensen die overwegen hun huis te verduurzamen, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Tijdens de vernieuwde Open Huizen Dag staat persoonlijk advies daarom centraal.

Persoonlijk advies
Op zaterdag 2 oktober trekken NVM-makelaars het land in om advies te geven bij je thuis. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig online een afspraak inplannen via https://tinyurl.com/v74ej28s Deze afspraak is vrijblijvend en zonder verplichting.

“Met onze nieuwe opzet brengen we nu het beste samen: persoonlijk en deskundig advies op maat, bij de consument thuis of zelfs online”, aldus van den Berg. Of de traditionele Open Huizen Dag ooit nog terugkomt is nog niet zeker. “Wellicht als de omstandigheden passend zijn.”

Afspraak aanvragen
Tijdens de Open Huizen Dag niet vrijblijvend huizen bezichtigen maar vrijblijvend advies ontvangen aan de keukentafel? Kijk voor meer informatie op https://tinyurl.com/4dxsfbe2 en maak een afspraak voor zaterdag 2 oktober met Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500