Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Slingerland verrast over ingezonden brief kwestie Binnenhaven

Geplaatst op: 17 september 2021

Schets Binnenhaven (rechten: gemeente Zwartewaterland)

Wethouder Maarten Slingerland is ‘verrast’ door de ingezonden brief van een omwonende van de Binnenhaven. Die beschreef onder meer op Genemuiden Actueel zijn kritiek op en zorgen over de plannen van de gemeente.

Volgens Slingerland is er uitvoerig gecommuniceerd over de plannen. “Deze bewoner (J. vd Berg. red) heeft met ambtenaren en met mij gesproken over de gekozen materialen. Wij kiezen voor staal, hij ziet liever beton of kunststof. Volgens onze adviseurs is dat om meerdere redenen niet haalbaar. Dat hebben we vervolgens meegedeeld.”

Slingerland heeft contact gezocht met andere omwonenden en die herkennen zich volgens de wethouder niet in de brief. Ze zijn wel bezorgd of de werkzaamheden niet gevels en funderingen aantasten. “En die zorgen begrijp ik volledig. Daarom gaan we uitvoerig onderzoek uitvoeren. We stellen alles in het werk om risico’s te verminderen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500