Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen van ’t Startblok bezoeken brandweerkazerne

Geplaatst op: 22 september 2021

De peuters van peuterspeelgroep ’t Startblok zijn deze weken aan het werk rondom het thema ‘de brandweer’. Daarom bezochten ze de brandweerkazerne van Genemuiden.

Leidster Tanja Hoekman vertelt: “Tijdens de speelochtenden lezen we over de brandweer in de kring, zingen we brandweerliedjes en spelen veel met de brandweerauto’s. Natuurlijk zijn we ook op het creatieve vlak druk bezig met dit thema. We hebben al samen een ladder gemaakt voor in de groep, maar we maken ook nog een brandweerauto en een brandweermannetje of -vrouwtje.”

Hoekman vertelt dat de kinderen ook een kijkje mochten nemen in de kazerne: “Brandweerman Jan wachtte ons op bij de kazerne en liet alles zien; de slangen, het gereedschap, het pak, de ladder….het maakte dat de peuters óf met open mond stonden te kijken of nóg meer vragen hadden dan normaal gesproken al het geval is. De absolute topper was wel de rit in de brandweerauto, dat was een ervaring die de peuters nog lang bij zal blijven. Er waren in ieder geval wel een paar potentiële brandweerlieden bij voor korps Genemuiden, dus dat belooft wat voor de toekomst! Het was erg leuk om met de groep dit uitstapje te maken en zo het thema letterlijk en figuurlijk dichtbij de peuters te brengen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500