Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook dit jaar weer grote startvelden bij Omloop

Geplaatst op: 23 september 2021

Foto: Henk Kuik

Met dank aan diverse regionale ondernemers en de grote hoofdsponsor “L&M Workwear”, gaan komende zaterdag maar liefst 450 (inter)nationale renners en rensters, in 3 wedstrijden, de strijd met elkaar aan vanaf het industrieterrein in Genemuiden. De bekende Overijsselse race is volgens kenners een belangrijke indicator van veelbelovend wielertalent.

Net als in 2020 staat, ondanks de corona-pandemie, ook in 2021 de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” op de nationale wielerkalender. Ook dit jaar staan er enkele Belgische renners aan het vertrek maar voor een groot internationaal deelnemersveld heeft de organiserende stichting “st. Wielerpromotie Genemuiden” niet gekozen. Er zullen zaterdag 25 september 3 wielerkoersen verreden worden vanaf het bedrijfsterrein van HEUTBOUW aan de Sisalstraat. Om 9:00 uur starten de nieuweling-meisjes (15-16 jaar)/junior-vrouwen (17-18 jaar), om 12:00 uur de nieuwelingen (jongens 15-16 jaar) en als laatste categorie om 15:00 uur de junioren (jongens 17-18 jaar).

Van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek staan bij zowel de nieuweling-meisjes/junior-vrouwen, nieuwelingen en junioren koersen eigen renners aan de start. Naast Joelle Eenkhoorn uit Genemuiden, Joyce Mulder uit Meppel en Elise Timmerman staan Carmen van Veen uit Zwolle en Fien Winters uit Hasselt aan de start. In de categorie nieuwelingen staat de Noordwesthoeker Lars Smit uit Havelte aan het vertrek. Bij de junioren staat Bart Kortleve ook uit Havelte aan de start. Regionale kanjers als Keije Solen en Thijs van Jaarsveld maken zeer zeker kans, bij de categorie Nieuwelingen, op podiumplaatsen. Zo was Keije Solen onlangs nog 2e tijdens het NK Mountainbiken.

Ook dit jaar kan de ‘L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel’ zich weer verheugen op veel buitenlandse interesse. Echter is de organisatie in verband met de corona-pandemie uiterst terughoudend met deze interesse omgegaan. Zoals gewoonlijk heeft de omloop veel aantrekkingskracht op de Belgische zuiderburen. Enkele Belgische renners zullen, met de nodige vaccinatie of gezondheidsverklaringen aan het vertrek staan.

De omloop vormt een belangrijke opstap naar het professionele wielrennen. Niet voor niets noemt men de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel”, bij de renners vaak de omloop NWO genoemd, een koers die je gereden móet hebben. Als je deze wedstrijd wint, dan ben je een grote! Namen als Fabio Jakobsen, Mads Pertersen, Sören Kragh Andersen en Pascal Eenkhoorn stonden hier op het erepodium.

De bijzondere Overijsselse klassieker gaat zaterdag 25 september van start vanaf de Sisalstraat te Genemuiden, waar bezoekers eveneens de finish kunnen aanschouwen. HEUTBOUW heeft zijn kantoor, werkplaats en omliggende terreinen ter beschikking gesteld als permanance. Rondom dit terrein zijn de nog steeds van kracht zijnde coronamaatregelen, de 49e editie wordt aangemerkt als een evenement, van kracht. Los van het feit dat diverse maatregelen zijn vrijgegeven zal toch afstand gehouden moeten worden nabij de start en finishlocatie. Zo is het terrein van HEUTBOUW alleen toegankelijk voor de deelnemende wielrenners een handvol begeleiders en de begeleidende organisatie, zoals jury, politie, medische ondersteuning en de nodige motards.

De nationale en internationale renners zullen zes keer door Hasselt en Zwartsluis rijden en driemaal door de kop van Noordwest Overijssel. Geïnteresseerden kunnen de exacte route en bijbehorende vertrek- en aankomsttijden vinden op www.omloopnwo.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500