Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Muffinmaster Van Dijk Bakery groeit, investeert en zoekt operators

Geplaatst op: 25 september 2021

Gijsbert van Dijk, algemeen directeur.

Voor veel mensen in de omgeving is Van Dijk Banket een bekende naam. Maar hoe goed kent Zwartewaterland het familiebedrijf aan Het Oude Diep in Zwartsluis? Want de koeken in de supermarkten en de grote bakkerij op het industrieterrein kent vrijwel iedereen. Gijsbert van Dijk geeft Genemuiden Actueel een kijkje in de keuken en vertelt enthousiast over de mogelijkheden die Van Dijk Bakery biedt als je wil werken en leren.

Van Dijk Bakery timmert hard aan de weg en investeert in het versterken van haar organisatie en haar positie als Muffinmaster van Europa. De komende periode richt het bedrijf zich voornamelijk op het uitbreiden van zijn personeelsbestand. “De nieuwe opleidingsmogelijkheden en aandacht voor elkaar zijn belangrijke speerpunten. Voor ons is het belangrijk dat collega’s zich thuis voelen in ons familiebedrijf en gedreven zijn om de beste kwaliteit en prestatie te leveren. In de gehele organisatie versterken we: van directieteam tot productie, techniek, logistiek en commercie. Eind dit jaar wordt een investering in het automatiseren van de deegmakerij geïmplementeerd.” zegt Gijsbert van Dijk, opgegroeid binnen het familiebedrijf en algemeen directeur.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Alles loopt op rolletjes. Het doet Gijsbert goed. Want hij moet bekennen: “Dat is wel eens anders geweest.” Dagelijks worden in de bakkerij ongeveer 2 miljoen muffins, cakejes, mergpijpjes en koekjes gemaakt. Die producten ziet de consument uiteindelijk terug in de schappen, voornamelijk met het eigen merk, van de supermarkten in Europa. “Supermarkten, groothandels en vliegtuigmaatschappijen, zijn onze voornaamste afnemers”, legt Gijsbert uit.

Tijdens een rondgang door het bedrijf geeft Gijsbert een kijkje in de keuken bij het dagoverleg in de tijdelijke coronaproof ruimte van het operations team. Hij vertelt: “Het operations team is een team van productieleiding, levensmiddelen technologen, technische en logistieke specialisten. De verse producten moeten binnen enkele dagen geleverd worden in Europa dus is het belangrijk om alles nauwgezet op elkaar af te stemmen. Tijdens het dagelijks overleg worden de prestaties van de afgelopen dag besproken en worden belangrijke verbeterpunten afgestemd. Woensdagochtend blijkt dat er in de nachtploeg een verstoring is geweest met een stickermachine waardoor er een kleine vertraging is ontstaan ten opzichte van de planning. Als je iedere dag kijkt wat je kan verbeteren, kun je groeien met je team en bedrijf.”

In de bakkerij wordt continu gewerkt om de kwaliteit te waarborgen. “In onze productielijnen zijn veel controle punten waaronder controle van kleur en uitstraling van een muffin of metaaldetectie” Ook is het werken met machines en robots iets wat veel kennis vraagt. Het is duidelijk: bakken bij Van Dijk Bakery is meer dan wat beslag in de oven doen en wachten tot de wekker gaat.

Om te kunnen blijven groeien zoekt Van Dijk Bakery enthousiaste collega’s. “Continu een topproduct afleveren kan alleen als je een team van leuke, gemotiveerde en vakkundige mensen om je heen hebt. We zoeken enkele productiemedewerkers, stagiairs bij de technische dienst en vooral operators op de inpakafdeling,. Collega’s die machines instellen, controleren en klein onderhoud verrichten. Operators voeren kwaliteitscontroles uit, sturen collega’s aan en zorgen ervoor dat de productie op planning loopt. Een hele gevarieerde baan dus.”

Het familiebedrijf heeft zeer goede arbeidsvoorwaarden voor jongeren of zij-instromers die hun mbo-studie willen combineren met dagelijks werk. “Bij ons kun je een BBL-opleiding volgen. Dat wil zeggen dat je hier vier dagen komt leren, werken en verdienen en één dag per week naar school gaat. En omdat onze CAO geen jeugdlonen kent is dit voor jongeren tussen 18 en 23 jaar extra interessant. Binnenkort houden we inloopmiddagen waarbij jong en oud kennis kan komen maken met onze bakkerij. Jongeren kunnen dan gerust een kijkje komen nemen met hun ouders of vrienden om te zien of dit bedrijf bij ze past”.

Van Dijk heeft veel te bieden voor gedreven collega’s die zich willen ontwikkelen bij één van de grootste bakkerijen van Nederland: “Van Dijk Bakery en Zwartewaterland horen bij elkaar, we vinden het daarom erg leuk om in onze regio de gelegenheid te geven om een mooie start van jouw carrière te maken. Wij willen nog meer mensen enthousiast maken om met ons te bouwen aan de Muffinmaster van Europa”, besluit Gijsbert.

Meld je alvast aan voor de inloopdagen of informeer vrijblijvend via personeelszaken@vandijkbakery.com en kijk alvast op de website: www.vandijkbakery.com

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500