Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pluim voor drijvende krachten achter historisch stickeralbum

Geplaatst op: 28 september 2021

Namens ChristenUnie Zwartewaterland heeft raadslid Jan de Velde een pluim uitgereikt aan de initiatiefnemers van het historisch stickeralbum ‘Gaellemuun over ’t mat’.  “Dit album verdient een blijk van waardering. Er gaat een positieve werking van uit.”, zegt Jan. 

De uitreiking van de pluim zou aanvankelijk medio juli plaats vinden, maar vanwege vakantie van diverse initiatiefnemers werd de uitreiking uitgesteld.

In Genemuiden was er enorme belangstelling voor het historisch stickeralbum en er ontstond een levendige ruilhandel. De initiatiefnemers van het stickeralbum hopen dat het boek aanleiding geeft tot het (door)vertellen van verhalen over de Gaellemuniger geschiedenis. Jan : “Vaak was het album onderwerp van het gesprek. Lijsten met de nummers van missende plaatjes werden meegenomen op visite bij familie, vrienden en kennissen. Kinderen spaarden voor hun ouders of grootouders. Het bracht mensen nader tot elkaar en er ontstonden waardevolle contacten.” Genoeg redenen voor de ChristenUnie om dit initiatief te belonen met een dikke pluim.

Naast Bart Knap van het Albert Heijnfiliaal Genemuiden kwam het album tot stand met medewerking van Jannie Bakker (Gaellemuniger Taelkrink), Marja Bekendam (st. Stadswacht), Henk en Marjo Last (archief), Reinier van de Pol (Tapijtmuseum) Bennie Breman (Breman.net) en Co Mateboer (st. Vrienden van Oud Genemuiden).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500