Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank dreigt dakloos te raken

Geplaatst op: 28 september 2021

De Voedselbank Zwartewaterland zoekt naar een nieuw onderkomen. Het huidige pand aan de Malcorpslaan in Hasselt kan men niet langer gebruiken. De gemeente heeft besloten om dat terrein te her-ontwikkelen.

“De Voedselbank Zwartewaterland verzorgt al sinds 2014 voor tientallen huishoudens in onze gemeente broodnodige pakketten met dagelijkse boodschappen. Wij doen dit al jaren vanuit de voormalige basisschool De Trekschuit aan de Burgemeester Malcorpslaan in Hasselt maar moeten dus verhuizen”, vertelt vrijwilliger en secretaris Wout van Hasselt.

Van Hasselt vult aan: “De gemeente heeft aangegeven het werk van de voedselbank belangrijk te vinden (getuige ook de medewerking van de afgelopen jaren) en geeft ook nu haar volle medewerking om samen met het bestuur van de voedselbank naar een oplossing te zoeken. Samen zijn we ons aan het oriënteren op een nieuwe locatie en hebben al diverse contacten hiervoor benaderd. De zoektocht heeft tot op heden nog geen oplossing voor het huisvestingsprobleem opgeleverd. Om haar zo noodzakelijke activiteiten voort te kunnen zetten zijn wij op zoek naar een ruimte van 200 tot 250 m2 dat geschikt kan worden gemaakt aan de eisen die gesteld worden aan de voedselveiligheid.”

Mensen die tips hebben voor een onderkomen of zelf een pand ter beschikking willen stellen kunnen contact opnemen met Wout van Hasselt via 06-53365549 of via w.van.hasselt@ziggo.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500