Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mayson is 23.000ste inwoner van Zwartewaterland

Geplaatst op: 5 oktober 2021

Burgemeester Eddy Bilder verwelkomt vandaag de 23.000ste inwoner van Zwartewaterland. Het gaat om Mayson Freek Jan de Longte uit Hasselt, zoon van Lucien en Jerney die vorige week werd geboren. Namens de gemeente feliciteert Bilder de ouders. “Iedere geboorte is bijzonder, maar dat Mayson ons over deze grens heen helpt, maakt het helemaal speciaal.”

Mayson werd maandag 27 september geboren. Twee dagen later was Lucien op het gemeentehuis voor de aangifte. “Mayson is de 23.000ste inwoner was Zwartewaterland, vertelde de baliemedewerker. Dat was wel een verrassing!”, zegt Lucien. “Hartstikke leuk natuurlijk. Voor ons, maar ook voor mijn opa en oma die in Hasselt zijn geboren. Ik wist trouwens niet dat Zwartewaterland al zoveel inwoners had.”

Rondjes door het park
Moeder en kind maken het “hartstikke goed”, vertelt Lucien. “We hebben een paar korte nachten gehad, maar inmiddels slaapt Mayson alweer drie tot vier uur achtereen. We maken nu heerlijk rondjes door het park met zijn drieën. Mayson in de kinderwagen.”

Burgemeester Bilder is ook blij met Mayson als 23.000ste inwoners van Zwartewaterland. “Nieuw leven is altijd mooi en deze geboorte markeert ook nog eens de groei van onze gemeente”, zegt hij. “Hasselt is bovendien een goede plek om op te groeien. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Mayson hier later ook blijft wonen. Er is ons veel aan gelegen om jongeren in onze gemeente te behouden. Daar zetten we met ons beleid op in.”

Zwartewaterland groeit
Het inwonertal in Zwartewaterland groeit de laatste jaren gestaag. De afgelopen zes jaar kwamen er zo’n 750 inwoners bij. Er vertrekken weliswaar iets meer mensen dan dat er hier komen wonen, maar daar staat tegenover dat er ieder jaar veel meer geboorten zijn dan overlijdens. “Dat is positief, want zo houden we de voorzieningen in de kernen in stand en onze gemeenschap toekomstbestendig”, aldus Bilder.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500