Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Historisch Centrum open tijdens Biestemaerk

Geplaatst op: 7 oktober 2021

De Biestemærk is wat Sijm van Lente betreft bij uitstek een dag om een bezoek te brengen aan het Historisch Centrum Genemuiden: “Even in het verleden duiken en wellicht oud-Genemuidenaren ontmoeten. Op de bovenverdieping is een interessante expositie ingericht over de Tweede Wereldoorlog, de bezetting en bevrijding in Genemuiden.”

Van Lente vult aan: “Hier treft u onder andere een maquette aan van Genemuiden, waarop de route is aangegeven die de bevrijders volgden. Ook zijn er voorwerpen uit de oorlog tentoongesteld. Foto’s zijn er te zien en verhalen te lezen die betrekking hebben op deze periode. Speciale aandacht is er voor de laatste oorlogswinter waarin een aantal kinderen uit West Nederland zijn ondergebracht bij inwoners van Genemuiden.”

Het museum is tijdens de Biestemærk open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500