Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lokale woonlasten dalen met een paar tientjes

Geplaatst op: 12 oktober 2021

Na de alarmerende berichten over de stijgende energiekosten, heeft wethouder Maarten Slingerland dinsdag beter nieuws: de rioolheffing in Zwartewaterland daalt het komende jaar. Huishoudens betalen 34 euro per jaar minder, alleenstaanden gaan er 28 euro op vooruit. “In deze tijd met veel onzekerheden toch een kleine meevaller”, aldus Slingerland.

Dat de meevaller voor Zwartewaterlanders niet hoger uitpakt, heeft met veel onzekerheden te maken, zegt de financieel wethouder. Die verwacht volgend jaar twee miljoen euro over te houden. Reden tot grote uitgaven ziet hij daarin niet. “De bijdrages vanuit het Rijk zijn heel onstabiel, waardoor het overschot van twee miljoen niet structureel is. Daarom hevelen we het geld over naar de algemene reserves, zodat we op tegenvallers zijn voorbereid.”

Slingerland wil zijn portefeuille bovendien op een goede manier overdragen aan het volgende college. In maart zijn immers alweer de gemeenteraadsverkiezingen. Helemaal met de hand op de knip zit de wethouder overigens niet. Zwartewaterland blijft zoeken naar subsidies voor de nodige verkeersprojecten.

Met dat geld knapte de gemeente ook de afgelopen periode veel wegen op, waaronder de Stuivenbergstraat in Genemuiden, de Vaartweg in Hasselt en het fietspad van Zwartsluis naar Hasselt. Ook aan de Jan van Arkelstraat in Genemuiden wordt gewerkt.
Slingerland is blij dat Zwartewaterland na jaren van tegenspoed een financieel stabiele gemeente is. Hij verwacht ook ‘een kleine plus’ voor de jaren na 2022.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500