Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tag-West biedt gedeeltelijke oplossing voor woningtekort

Geplaatst op: 12 oktober 2021

“We versnellen de woningbouw, zodat meer mensen een betaalbare woning kunnen vinden”, zegt wethouder Harrie Rietman als toelichting op de begroting van 2022 die de gemeente dinsdag presenteerde. Eenvoudig is die versnelling echter niet. Vooral in Zwartsluis is er nauwelijks nog bouwgrond te vinden, weet Rietman.

“Zwartsluis op slot? Dat gaat te ver”, zegt de wethouder. Maar zoeken naar geschikte plekken is het wel. “Als je in een helikopter op Zwartewaterland uitkijkt, zie je dat er in Zwartsluis nauwelijks nog geschikte locaties zijn. Er zijn nog twee kansrijke gebieden: bij de Barsbeek richting de dijk en een stuk grond van Terwel langs de weg naar Beukers.”

Verder moet het van inbreiden komen, waarbij al eerder de verplaatsing van Interfloor ter sprake is gekomen. Volgens Rietman heeft de gemeente daarvoor contact gezocht met de eigenaren, maar is een eventuele verplaatsing sowieso een langdurig proces.

Ook in Genemuiden en Hasselt is de woningnood hoog, maar daar zijn wel meer mogelijkheden. Zo is er op Tag-West in Genemuiden straks weer plek voor 240 woningen en biedt Om de Weede in Hasselt ook nog mogelijkheden. “Daar konden deze week weer twaalf kopers blij worden gemaakt, waarvan het grootste deel uit Zwartewaterland. Dat betekent dat er elders weer woningen vrijkomen en dat er een treintje op gang komt.”

Rietman kijkt met een schuin oog naar de Knarrenhof in Hasselt. Daar lijkt de snelheid wat uit het bouwproces. Het terrein is gesaneerd, maar bouwactiviteiten zijn nog niet zichtbaar. “Ik zou het gewoon wel de lucht in willen kijken”, aldus Rietman over het complex waarvan alle zestien woningen al verkocht zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500