Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Nieuwbouw Vebe biedt kansen voor zonnepark’

Geplaatst op: 13 oktober 2021

Wethouder Harrie Rietman verwacht dat begin komend jaar meer duidelijk is waar in Zwartewaterland zonneparken en windmolens komen. “Tot dusver hebben we vooral locaties aangewezen waar ze zeker niet komen, zo langzamerhand moeten we locaties aanwijzen waar ze wel komen.”

Voor zonneparken zijn er wat dat betreft vermoedelijk wat minder kopzorgen. Rietman verwacht dat de nieuwbouw van Vebe in Genemuiden ook kansen biedt voor zo’n park. Een kleinschaliger variant komt vermoedelijk bij de rioolwaterzuivering langs de weg van Genemuiden naar Hasselt.

Dat inwoners straks niet blij zijn met de gekozen locaties, lijkt op voorhand zeker. “Op welke plek de windmolens ook komen, het zal altijd schuren. Ze gaan altijd ten koste van het uitzicht van bewoners. Mensen hebben uiteraard het volste recht om bezwaar te maken. Aan de andere kant spreken we ook mensen die niet staan te trappelen, maar straks wel zelf aan de knoppen willen zitten. En dat past bij ons beleid: de omgeving moet profiteren.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500